27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMana pentru deputatul Man

Mana pentru deputatul Man

Presedintele PD Maramures, deputatul Mircea Man, a cumparat impreuna cu fratele sau, Liviu Mihai Man, pachetul majoritar de actiuni de la societatea comerciala “Agrotransport” SA Baia Mare. Actiunile au fost achizitionate de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pe Piata Rasdaq.
Parlamentarul va detine un pachet de 32 la suta din actiunile societatii, in timp ce fratele sau, Liviu Mihai Man, va avea 38 la suta. Liderul democrat a recunoscut tranzactia si a declarat ca a cumparat firma pentru ca i-a fost “draga” de cand era student.
“Nu s-a ocupat nimeni de ea. Vreau sa o restructurez mai ales in privinta activitatii de la Targu Lapus, unde intentionez sa fac un parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care este proprietarul terenului. Vrem sa facem ceva pentru Targu Lapus, care a ajuns o zona fara economie”, a spus Mircea Man.

Patrimoniul societatii – miza afacerii

“Agrotransport” SA se ocupa cu transporturile rutiere de marfuri si a avut in ultimii ani o activitate economica restransa. In 2004, cifra de afaceri a fost de doar 300 milioane de lei, rezultatul consemnat de bilantul contabil fiind un profit de aproximativ 17 milioane de lei.
De mentiont ca la sfarsitul anului trecut, firma avea doar doi angajati. Mircea Man are inclinatii spre afaceri, in declaratia lui de avere fiind trecut faptul ca este actionar la trei banci si la alte doua firme. Astfel, deputatul are actiuni in valoare de 250 milioane lei la BRD, de 80 de milioane la Banca “Transilvania” si de 25 de milioane la Banca “Romextera”. De asemenea, familia Man mai detine 10.000 de actiuni la “Petrom” si 3.000 de actiuni la “SSIF Broker”. Averea parlamentarului PD este completata de patru case, trei terenuri si un luciu de apa. Parlamentarul a tinut sa treaca in declaratia de avere si faptul ca si-a imprumutat fratele cu 15.000 euro.
“Agrotransport” poate constitui o afacere mult mai banoasa pentru familia presedintelui PD Maramures, avand in vedere imobilele (cladiri si terenuri) pe care le adminsitreaza in mai multe localitati cum ar fi: Baia Mare, Targu Lapus, Seini.

Primaria a vrut falimentul “Agrotransport”

In 2002, Curtea de Apel Cluj-Napoca a admis un recurs al Primariei Baia Mare privind o actiune de declansare a falimentului in cazul “Agrotransport” SA. Adminisitratia locala avea de recuperat datorii de 182 de milioane de lei, reprezentand taxe si impozite, majorari si penalitati de intarziere.
Initial, Tribunalul Maramures a respins cererea Primariei, admitand contestatia inaintata de reprezentantii societatii. Acestia au sustinut ca o parte din creanta a fost platita inca in 1996, prin virament de la “Credit Bank”, care a intrat, insa, in faliment si nu a mai creditat contul bugetului local. Judecatorul-sindic a apreciat atunci ca a fost infirmata aparenta insolventa a debitorului si a admis contestatia inaintata de “Agrotransport”. Curtea de Apel a constatat ca recursul este fondat si a restituit cauza judecatorului-sindic pentru deschiderea si continuarea procedurii de faliment.

Cele mai citite

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă