Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucratorii de la "Republica" au pichetat AVAS

Membrii Sindicatului "Nicolae Malaxa", actuali si fosti angajati de la intreprinderea bucuresteana "Republica", au pichetat ieri, intre orele 10-14, sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (din strada Maria Rosetti nr. 21, ...

Share

Romulus Cristea 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Membrii Sindicatului "Nicolae Malaxa", actuali si fosti angajati de la intreprinderea bucuresteana "Republica", au pichetat ieri, intre orele 10-14, sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (din strada Maria Rosetti nr. 21, Bucuresti). La actiune au participat cateva zeci de persoane.
"Nu este vorba de vreo revendicare salariala. Toti cei disponibilizati si-au primit salariile restante. Solicitarea noastra este aceeasi de cateva luni: clarificarea modului in care s-a realizat privatizarea de la "Republica" si anularea eventualelor contracte de vanzare-cumparare apreciate ca frauduloase. Exista un dosar la Parchetul General (nefinalizat din 2004, n.n.) si, de cate ori cerem lamuriri, suntem purtati de la o institutie a statului la alta: la Judecatorie, la Parchet, la AVAS etc. Este o problema care trebuie lamurita pentru a se clarifica situatia intreprinderii. De la privatizare, din martie 2003, la intreprinderea noastra nu s-a mai fabricat nici un metru de teava", a afirmat Constantin Dobre, liderul Sindicatului "Nicolae Malaxa". Reprezentantii fostilor si actuali salariati spera ca dupa lamurirea situatiei privind situatia juridica a intreprinderii sa se faca unele demersuri pentru reluarea productiei. "Credem ca in cel putin doua sectii, la Laminare si Filetaj, ar fi posibila reluarea unor activitati de productie. In prezent, din cei peste 1400 de fosti angajati mai lucreaza la activitati de paza, conservare si intretinere doar 16 persoane", a declarat Dobre.
Actiunile de protest ale celor de la Sindicatul "Nicolae Malaxa" se tin lant de mai bine de trei ani, numai in acest an fiind organizate 4 actiuni de protest (pichete). Reprezentantii sindicalistilor au anuntat ca vor continua protestele si vor solicita ajutorul CNS "Cartel ALFA" si Federatiei "Solidaritatea Metal", pana la lamurirea situatiei de la intreprinderea "Republica" si anularea contractelor de vanzare-cumparare, apreciate de protestatari ca fiind "frauduloase".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...