Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucrari intarziate pe Calea Giulesti

Lucrarile de modernizare a caii de rulare la tramvaie de pe Calea Giulesti ar fi trebuit terminate pe 15 noiembrie 2005. Numai ca de atunci au trecut aproape cinci luni si santierul este inca deschis. Primaria nu a putut rezilia contractul cu ...

Share

Cristina Boiangiu 0 comentarii

11.04.2006 - 00:00
Lucrarile de modernizare a caii de rulare la tramvaie de pe Calea Giulesti ar fi trebuit terminate pe 15 noiembrie 2005. Numai ca de atunci au trecut aproape cinci luni si santierul este inca deschis. Primaria nu a putut rezilia contractul cu firma care a intarziat nejustificat de mult lucrarile, dupa cum a anuntat primarul Adriean Videanu. Primarul a explicat ca municipalitatea a pierdut procesul din instanta si este nevoita sa continue contractul, cu promisiunea ca pe 15 mai linia de tramvai de pe Calea Giulesti va fi gata.
La sfarsitul anului trecut, edilii au decis sa rezilieze contractele cu firmele care aveau intarzieri foarte mari si nejustificate la lucrarile pentru care au fost angajate de municipalitate. Pentru inceput, au fost vizate doua firme, si anume cele care executau lucrarile pe Calea Giulesti si la Pasajul Marasesti. In ceea ce priveste lucrarile de pe Calea Giulesti, RATB a considerat la vremea respectiva ca nu se mai afla in contract cu firma Themeli pentru ca termenele de finalizare a lucrarilor prevazute in contract au fost depasite. In aceasta situatie, RATB si municipalitatea si-au propus sa gaseasca o alta firma care sa reia lucrarile si sa le finalizeze. Pentru a nu pierde aproape trei luni cu organizarea unei noi licitatii, edilii au cerut Guvernului sa emita un act normativ prin care RATB sa fie exceptat de la prevederile OG nr. 60/2001 si sa i se aprobe incredintarea directa a contractului pentru finalizarea lucrarilor de pe Calea Giulesti. Edilul-sef a apreciat, la acea vreme, ca este o situatie de forta majora si trebuie luate masuri urgente pentru a nu se bloca Calea Giulesti pe perioada iernii. Numai ca nu s-a intamplat asa si firma angajata initial a ramas sa termine lucrarea, din care mai are de executat aproximativ 30%.

Citește totul despre:

Comentarii