8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialLucrari continuate in ilegalitate la sala de sport din Lancram

Lucrari continuate in ilegalitate la sala de sport din Lancram

Reluarea investitiei la sala de sport din localitatea Lancram, suburbie a municipiului Sebes (judetul Alba), care este construita la aproximativ 20 de metri de mormantul poetului Lucian Blaga a determinat reactivarea scandalului legat de oportunitatea ridicarii imobilului in zona respectiva.

Ieri, actualul si unul dintre fostii ministrii ai Lucrarilor Publice au vizitat santierul din Lancram.
Actualul ministru delegat Laszlo Borbely a ajuns in zona ieri dimineata si, potrivit sefului de santier, s-a interesat doar despre data cand se va finaliza investitia. Dupa-amiaza, locul in care se construieste sala de sport a fost vizitat si de fostul ministru al Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului in perioada guvernarii CDR, Nicolae Noica. Acesta s-a aratat indignat de continuarea lucrarilor in conditiile in care ministrul Culturii, Mona Musca, a precizat ca derularea investitiei este ilegala, proiectul neavand avizul ministerului pe care il conduce.
“Atata vreme cat ministrul Culturii a facut o adresa catre administratia locala prin care a aratat ilegalitatea constructiei, singura solutie era intrarea in legalitate prin demolare. Ne luptam degeaba ca legea sa fie respectata in tara asta. Imi pare rau ca meseria asta a noastra de constructor este blamata de niste oameni care nu vor sa faca treaba legal”, i-a spus Noica sefului de santier. Fostul ministru a oferit si solutia pentru rezolvarea situatiei, el sustinand ca prin demolare se putea recupera cea mai mare parte a scheletului metalic al salii de sport.
Nicolae Noica este unul dintre cei 250 de intelectuali romani care au semnat o scrisoare deschisa prin care au solicitat autoritatilor demolarea salii de sport din Lancram, pe motiv ca prin constructia imobilului este incalcata dorinta testamentara a poetului Lucian Blaga.
Primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila, a declarat ca institutia pe care o conduce nu poate interveni in derularea investitiei pe motiv ca in momentul de fata sala nu apartine administratiei locale. Dancila a spus ca sala se afla in proprietatea Companiei Nationale de Investitii, din cadrul Ministerului Transporturilor, si va fi transferata in administrarea Consiliului Local dupa finalizarea lucrarilor.
Primarul a completat ca tot ce a primit a fost doar scrisoarea ministrului Mona Musca prin care s-a solicitat demolarea caldirii si ca administratia locala a cheltuit aproximativ 2 miliarde lei pentru asigurarea utilitatilor. Edilul a mai spus ca a transmis o adresa Companiei Nationale de Investitii prin care a atentionat ca termenul privind executia lucrarii este foarte aproape de data-limita.
Probabil ca acesta a si fost motivul care a determinat reluarea lucrarilor dupa un an de scandaluri si proteste. Obiectivul este construit de firma “IMI” SRL Baia Mare. De mentionat ca pe placuta indicatoare din apropierea imobilului nu sunt trecute nici una dintre indicatiile care sa ateste data inceperii lucrarilor, respectiv data finalizarii acestora.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă