11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLocalnicii din doua sate aradene au ramas izolati

Localnicii din doua sate aradene au ramas izolati

Peste o mie de localnici din satele aradene Capruta si Lalasint au ramas izolati dupa ce platforma plutitoare care le leaga de comuna Barzava a fost luat de apele involburate ale Muresului si purtata la mai bine de 30 de kilometri distanta.
Potrivit celor declarate de oameni, platforma plutitoare permitea trecerea masinilor, tractoarelor, carutelor si locuitorilor intre satele Capruta si Lalasint.
In prezent, accesul spre cele doua sate si comuna apartinatoare este imposibil cu masina. Singura posibilitate de a ajunge in cele doua sate este un drum, dar masinile trebuie sa faca un ocol de peste 20 de kilometri pentru a ajunge la destinatie.
Autoritatile locale au reusit sa recupereze platforma dupa o noapte intreaga de cautari, in dreptul localitatii Lipova, insa se confrunta cu o noua problema legata de modul in care vor reusi sa o transporte inapoi, pentru a o repune in functiune. Acest lucru este imposibil de realizat, deocamdata, deoarece albia raului Mures nu este dragata.
Singura optiune luata in calcul este ce a transportului pe sosea, dar si aici, sunt unele probleme legate de starea proasta a drumului. In aceste conditii, autoritatile judetene cauta si alte variante pentru a face legatura dintre satele Capruta si Lalasint cu comuna Capruta.
Tot din cauza debitului crescut al raului Mures, podul de pontoane care leaga Strandul “Neptun” de municipiu a fost retras pentru a nu fi luat de ape.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă