Licitatie pentru parcarile din Alba Iulia

» La mijloc sunt 1.500 de locuri de parcare din orasConsilierii locali din Alba Iulia au aprobat Regulamentul de organizare si functionare a parcarilor publice. Hotararea consilierilor vine dupa aproape sase luni de la lansarea ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

19.02.2009 - 00:00
» La mijloc sunt 1.500 de locuri de parcare din oras

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat Regulamentul de organizare si functionare a parcarilor publice. Hotararea consilierilor vine dupa aproape sase luni de la lansarea consultarii publice pe aceasta tema. Alesii locali au cazut de acord asupra faptului ca cele circa 1.500 de locuri de parcare amenajate in prejma blocurilor, in mai multe cartiere din municipiu, sa fie inchiriate locatarilor in urma unei licitatii publice, pe o perioada de un an. In timpul dezbaterilor, regulamentul initial a fost completat cu mai multe amendamente: interzicerea gararii masinilor de serviciu sau care apartin unor institutii chiar daca cei care le conduc isi au domiciliul intr-unul dintre blocurile aferente parcarii, societatile comerciale cu sediul intr-unul dintre apartamentele blocurilor care au drept de a participa la licitatie sa aiba dreptul sa liciteze un singur loc de parcare, interzicerea achitarii pe loc a unei eventuale amenzi in scopul de a fi eliminata orice fel de posibila intelegere intre politistul comunitar si contravenient. Nu au lamurit, insa, consilierii unde va putea parca, spre exemplu, cineva care merge in vizita si vine cu masina, in conditiile in care locurile de parcare sunt, in general, mai putine decat masinile proprietarilor. De asemenea, ei spun ca pentru cei care au masini de serviciu cel mai bine ar fi sa lase masinile la sediul firmei.
Procedura de licitatie a locurilor de parcare va incepe de-abia peste sase luni. Licitatia cu strigare va fi organizata pentru fiecare loc de parcare si va fi anuntata cu 18 zile inainte. Pretul de pornire va fi de 120 lei/loc/an. 

Citește totul despre:

Comentarii