13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLiberalii din Zlatna contesta excluderea din partid a primarului Ponoran

Liberalii din Zlatna contesta excluderea din partid a primarului Ponoran

Propunerea de excludere a primarului orasului Zlatna (judetul Alba), Silviu Ponoran, din PNL nu a ramas fara reactie din partea membrilor organizatiei locale a partidului. “Biroul Permanent Local al Organizatiei PNL Zlatna, intrunit in sedinta extraordinara in data de 8 august 2005 si luand in discutie propunerea Comitetului Executiv Teritorial de excludere din PNL a domnului Silviu Ponoran, a ajuns la concluzia ca aceasta propunere este nestatutara. Motivam aceasta in temeiul articolului 18 lit. B din statutul partidului care stipuleaza ca membrii titulari si cei cu drept de vot consultativ din cadrul Biroului Permanent Local pot fi sanctionati la propunerea Biroului Permanent Local, prin hotararea Comitetului Executiv Teritorial”, se precizeaza intr-un comunicat de presa facut public de reprezentantii organizatiei locale.
Liberalii din orasul din Muntii Apuseni sustin ca nu au cunostinta de vreo abatere de la statutul PNL a primarului si ca urmare nu se poate emite nici o propunere de sanctionare a acestuia. “Noi consideram ca excluderea din randul liberalilor a domnului Silviu Ponoran ar fi o grava eroare, deoarece dansul este unul dintre cei mai vechi si marcanti membrii ai PNL Alba si, totodata, o adevarata locomotiva a organizatiei locale Zlatna. Spunand acestea, ne gandim la rezultatele foarte bune la alegerile locale, obtinand nu mai putin decat trei mandate de primar al orasului nostru, precum si la voturile atrase, prin popularitatea domniei sale in zona Muntilor Apuseni, la alegerile generale. Avand in vedere toate cele mentionate mai sus, Biroul Permanent Local al PNL Zlatna cere Comitetului Executiv Teritorial al PNL Alba sa-si reconsidere pozitia fata de Silviu Ponoran”, se mai sustine in comunicatul liberalilor.
Propunerea de excludere a lui Ponoran s-a datorat, potrivit vicepresedintelui PNL Alba, Simion Cretu, cel care conduce organizatia in absenta ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, declaratiilor facute in ultima perioda de edil. Cretu a mai afirmat ca primarului se reproseaza “atitudinea si nerecunoasterea rezultatelor de la alegerile conferintei judetene”.
In cadrul conferintei, Teodor Atanasiu a fost reales la conducerea filialei PNL, functie pentru care a dorit sa candideze si Ponoran. Acesta din urma nu a fost lasat sa candideze pe motiv ca nu are o echipa pe care sa o propuna pentru celelalte functii de conducere.
Primarul a declarat ca nu mai este dorit in partid pe motiv ca ar fi un adept al lui Teodor Stolojan. Ponoran a candidat in 2000 pe listele electorale ale organizatiei judetene a PNL, voturile aduse de acesta contribuind decisiv la “trimiterea” in Parlament a unui reprezentant al liberalilor din Alba.
Prin revenirea PNL la putere anul trecut, edilul din Zlatna a sperat sa “prinda” functia de prefect al judetului, insa nu a fost sustinut pentru acest post. Hotararea finala privind excluderea din partid a primarului urmeaza sa fie luata la sfarsitul acestei saptamani de Delegatia Permanenta a filialei partidului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă