19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLiberalii din Timis aduc bani de acasa pentru Conferinta judeteana

Liberalii din Timis aduc bani de acasa pentru Conferinta judeteana

Conferinta judeteana pentru alegerea noilor structuri ale PNL Timis va avea loc totusi maine, dupa ce a fost amanata de doua ori. Membrii partidului trebuie sa aleaga cine le va fi presedinte pentru patru ani, cine va face parte din Biroul Permanent Teritorial, Comitetul executiv si Comisia de Cenzori si Curtea de Onoare si Arbitraj.
Liberalii au fost, insa, nevoiti sa vina cu bani de acasa pentru organizarea conferintei, bugetul filialei fiind destul de mic pentru un asemenea eveniment.
Singura candidatura anuntata este cea a actualului presedinte al organizatiei judetene, prefectul Ovidiu Draganescu. Se preconizeaza, insa, spargerea “monopolului” pe scaunul actualului lider de o aripa a PNL, in care sforirile sunt trase de senatorul Adrian Cioroianu.
Cum candidaturile pot fi depuse chiar inainte de procesul electoral, exista toate sansele sa apara si alte nume, cum ar fi Dan Bara, aflat in conflict cu prefectul. Acesta a amenintat, la inceputul anului, ca isi da demisia din partid pentru ca nu ii era pe plac “dictatura” practicata de Draganescu.
Pentru a da putere aripii reformiste, au fost invitati la conferinta de maine Theodor Stolojan, Mona Musca, Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica. Draganescu nu s-a lasat mai prejos si a incercat echilibrarea fortelor, prin invitarea lui Calin Popescu-Tariceanu.
Singurele confirmari de prezenta pana acum, insa, a venit de la Mihai Voicu, secretarul general al Guvernului, Titus Gheorghiof, presedinte al PNL Arad si membru in Biroul Executiv National, si senatorul Adrian Cioroianu. Surse din interiorul partidului sustin ca oricum jocurile sunt facute.
Adunarea liberalilor timiseni a fost amanata prima data pentru a nu se suprapune cu programul premierului Tariceanu, care a dorit sa fie prezent la conferinta. Acum doua saptamani, in toiul discutiilor despre alegeri anticipate, scrutinul a fost amanat din nou, cu doar o zi inainte, pentru ca statutul partidului nu permitea organizarea de alegeri la nivel local cu sase luni inainte de alegeri parlamentare sau prezidentiale.
Canicula din ultima vreme era sa puna din nou in pericol conferinta, pentru ca prima locatie de desfasurare nu avea aer conditionat. In ultimul moment, liberalii au gasit ca loc de desfasurare a sedintei de alegeri Centrul Regional de Afaceri.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă