19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLegislatie europeana

Legislatie europeana

Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in colaborare cu MMGA si ANPM, organizeaza in perioada 6-7 septembrie in statiunea Venus sesiunea finala a proiectului “Twinning in domeniul substantelor chimice pentru imbunatatirea cadrului legislativ si al aplicarii acestuia”.
Programul a pornit de la faptul ca in perioada de preaderare la UE intre structurile administrative ale statelor membre si cele ale unei tari candidate au loc stranse colaborari, iar un astfel de parteneriat il reprezinta proiectul PHARE RO, cu o durata de doi ani, derulat de tara noastra si Austria.
Activitatile din cadrul acestui proiect s-au concentrat asupra transpunerii legislatiei europene, pregatirii expertilor, precum si implementarii legislatiei in practica institutiilor cu atributii in domeniu.
Datorita complexitatii programului a fost necesara atragerea a 37 de experti din sapte tari europene printre care Austria, Germania, Grecia etc. care s-au alaturat consultantilor rezidenti ai twinning-ului.
In cele sapte pachete de lucru au fost acoperite intreg cadrul legislativ european din domeniu, cat si implementarea acestuia in tara noastra.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă