21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialLarva descoperita in bratul unei tinere din Oradea

Larva descoperita in bratul unei tinere din Oradea

Un vierme de 14 centimetri a fost descoperit in antebratul unei tinere care s-a prezentat la un spital din municipiul Oradea. Medicii care s-au ocupat de pacienta au afirmat ca acest caz este unic in judetul Bihor si foarte rar intalnit in lume.
Femeia, in varsta de 20 de ani, s-a prezentat la spital, dupa ce i-a aparut un nodul pe antebratul stang. Initial, ea a afirmat ca nu i-a acordat atentie intrucat nu simtea durere. Cand a inceput, insa, sa creasca, tanara s-a dus la Spitalul Clinic Judetean Oradea, unde medicii au descoperit ca nodulul aparuse dupa ce pacienta a fost muscata de un tantar.
Oradeanca a fost supusa unei interventii chirugicale, doctorii gasind in antebratul stang un vierme viu, cilindric, de 14 centimetri, care face parte din clasa viermilor filaria.
Potrivit specialistilor, daca tanara nu se prezenta la spital, viermele putea sa ajunga in circuitul sanguin si sa-i provoace leziuni grave la nivelul organelor interne.
Medicii bihoreni au afirmat ca s-au confruntat pentru prima data cu un astfel de caz. Acestia sunt de parere ca viermele a ajuns in antebratul femeii in urma unei muscaturi de tantar, care a luat larva de la o pisica sau un caine care nu au fost deparazitati si a transferat-o la tanara.
Directoarea Spitalului de Boli Infectioase Oradea, Sonia Draghici, a spus ca astfel de cazuri sunt intalnite foarte rar si de obicei in tarile cu clima tropicala. Ea a mai spus ca in toata literatura de specialitate se vorbeste de 100 de astfel de situatii in intreaga lume, dintre care foarte putine in Europa.
Virmele extras din corpul tinerei va fi trimis spre cercetare la laboratorul Facultatii de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, de unde va fi trimis in Franta pentru analize mai amanuntite.

Cele mai citite

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă