Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La interventia presei, ITM verifica Furnimob

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca din Constanta s-au deplasat ieri la sediul Furnimob, dupa ce mass-media a prezentat situatia critica a salariatilor. Inspectorii ITM nu l-au gasit insa decat pe contabilul-sef. Vasile Badila, ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

17.06.2005 - 00:00
Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca din Constanta s-au deplasat ieri la sediul Furnimob, dupa ce mass-media a prezentat situatia critica a salariatilor. Inspectorii ITM nu l-au gasit insa decat pe contabilul-sef. Vasile Badila, directorul societatii, nu era la sediul societatii, fiind, cel mai probabil, internat. Prin urmare, inspectorii se vor intoarce astazi, dupa ce au anuntat, in prealabil, actuala conducere sa pregateasca toate documentele necesare si au notificat contabilul-sef, inspectorul de personal si ceilalti factori responsabili sa fie prezenti in incinta fabricii. Maria Petrica, directorul general adjunct pe probleme de relatii de munca din cadrul ITM Constanta, spune ca decizia de a controla Furnimob vine ca urmare a autosesizarii institutiei, si nu in urma unei cereri exprese a salariatilor. "Trebuie sa venim in sprijinul salariatilor", adauga directorul adjunct.
In prezent, datoria Furnimob catre bugetul de stat este de 31 miliarde de lei. Salariatii spun ca, de patru ani, sunt tratati ca sclavii si nu beneficiaza de drepturile legale care revin oricarui salariat cu contract de munca intocmit legal. Autoritatile locale trebuie sa descurce "itele" incurcate ale unei privatizari despre care salariatii spun ca s-a facut fraudulos si fara stiinta lor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...