La disciplina la alegere, cele mai multe tentative de a copia

Absolventii de gimnaziu au incheiat ieri testele nationale cu proba la alegere la una din disciplinele istoria romanilor sau geografia Romaniei. La ora 9 s-a extras varianta de subiecte cu numarul 3, apoi s-a trecut la multiplicarea ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

24.06.2005 - 00:00
Absolventii de gimnaziu au incheiat ieri testele nationale cu proba la alegere la una din disciplinele istoria romanilor sau geografia Romaniei.

La ora 9 s-a extras varianta de subiecte cu numarul 3, apoi s-a trecut la multiplicarea subiectelor, care nu a ridicat probleme decat la o unitate de invatamant din Bucuresti. Concret, la Scoala Generala nr. 45 din Capitala multiplicarea subiectelor a durat o ora. Dar nu pe motiv ca nu ar fi mers copiatoarele, ci pentru ca presedintele comisiei din centrul respectiv a incurcat variantele de subiecte. Daca la istorie s-a multiplicat varianta numarul 3, la geografie s-a deschis din eroare plicul cu varianta de subiecte nr. 1, care a fost multiplicata si probabil ca elevii ar fi trecut si la rezolvare daca membrii comisiei nu ar fi remarcat in momentul distribuirii ca este o varianta gresita. In consecinta, s-a oprit distribuirea acelei variante, s-a deschis plicul cu numarul 3 si s-au multiplicat subiectele corecte, care au ajuns la elevi dupa o ora de la extragerea facuta la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Desi o astfel de greseala se putea intampla poate oricui, s-au auzit destule glasuri care au cerut pedepsirea foarte aspra a profesoarei care a fost presedinta comisiei. Oricum, imediat ce a vazut ca a gresit profesoarei respective i-a crescut foarte mult tensiunea, de la o valoare de 9-10, cate are de obicei, ajungand la 19, fiind monitorizata la fiecare zece minute de asistenta medicala de la centrul de testare. La capitolul fraude in Capitala s-au inregistrat doua astfel de tentative, una la disciplina istoria romanilor, la centrul de la Scoala Generala nr. 133 din sectorul 4, si alta la geografia Romaniei, la centrul de la Liceul "George Cosbuc" din sectorul 2, ambele solutionate cu eliminarea din examen a respectivilor candidati. Rezultatele inainte de contestatii se vor afisa duminica, pana in ora 16, iar cele finale dupa rezolvarea contestatiilor, miercuri, 29 iunie.

Citește totul despre:

Comentarii