Judecatoria Blaj are sediu, dar sta cu chirie

- Instanta plateste o chirie imensa pentru orasel: 1.200 de euro pe luna.Judecatoria Blaj functioneaza intr-o cladire retrocedata fostilor proprietari. si aceasta in conditiile in care, inca din anul 2001, Ministerul Justitiei a ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

25.02.2009 - 00:00

- Instanta plateste o chirie imensa pentru orasel: 1.200 de euro pe luna.

Judecatoria Blaj functioneaza intr-o cladire retrocedata fostilor proprietari. si aceasta in conditiile in care, inca din anul 2001, Ministerul Justitiei a aprobat achizitionarea unui imobil propriu. La mai bine de sapte ani de cand a fost cumparata casa ce urma sa serveasca drept sediu pentru instanta blajeana, Judecatoria Blaj inca isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat si impropriu pentru care sunt platiti lunar circa 1.200 de euro. Potrivit judecatorului Aurelian Mocan, purtatorul de cuvant al Tribunalului Alba, exista sanse ca pana la sfarsitul anului, instanta blajeana sa se mute in propriul sediu. In prezent exista banii necesari pentru efectuarea lucrarilor de reparatie, amenajare si extindere pe care le necesita imobilul. Intrucat banii provin de la Banca Mondiala, lucrarile vor fi scoase iar la licitatie, in 30 martie.

 

"A mai fost organizata o licitatie in acest scop in toamna anului 2008, insa au fost depuse doar doua oferte care nu au indeplinit cerintele Bancii Mondiale, iar acum procedura este reluata. Daca nici de aceasta data firmele ce se vor prezenta nu vor fi eligibile riscam sa pierdem finantarea", a precizat Mocan. In noul sediu, ar urma sa fie amenajate o sala de judecata cu statie de sonorizare audio, facilitati pentru accesul persoanelor aflate in stare de detentie, birouri de personal, arhiva si registratura. In actualul sediu, cei trei judecatori, impreuna cu restul angajatilor, tremura de frig iarna si isi desfasoara activitatea in incaperi mici, nerenovate. Judecatoriile Blaj si Campeni sunt singurele instante aflate in circumscriptia Tribunalului Alba care functioneaza in spatii inchiriate.

Citește totul despre:

Comentarii