19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIonel Manaila, scos basma curata

Ionel Manaila, scos basma curata

» Fostul director al Casei de Pensii Alba a fost scos de sub urmarire penala.

»  Ionel Manaila a fost cercetat de DNA – Serviciul Teritorial Alba in legatura cu achizitionarea noului sediu al institutiei.

Fostul director al casei de Pensii Alba, Ionel Mihaila, a fost scos de sub urmarire penala in dosarul intocmit de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la achizitionarea noului sediu al institutiei. Mihaila a primit, insa, o amenda administrativa in valoare de 1.000 de lei si a fost obligat sa plateasca 900 de lei cheltuieli de judecata.
Mihaila, in prezent consilier in cadrul Casei de Pensii Alba, a declarat ca va da in judecata Minis-terul Muncii, Familiei si Solidaritatii de sanse pentru a reveni in fruntea institutiei, imediat ce va expira perioada de sase luni pe cat a fost suspendat. El a fost suspendat in octombrie 2008, la recomandarea Comisiei de disciplina din cadrul Ministerului Muncii.
La scurt timp, la conducerea Casei de Pensii Alba a fost numit director interimar, Dan Suciu. Recent, ca urmare a protocolului PD-L – PSD de la nivel local, pentru sefia institutiei social-democratii l-au propus pe Alexandru Retegan.

Procurorii DNA au inceput verificarile in cazul achizitionarii sediului Casei de Pensii Alba la sesizarea Curtii de Conturi care a efectuat un control financiar la Casa de Pensii Alba. Noul sediu a fost achizitionat in decembrie 2006 cu suma de 4.250.000 lei (1,25 milioane euro). Desi banii au fost achitati integral in avans, mutarea efectiva s-a produs de-abia cateva luni mai tarziu, intrucat cladirea avea mari probleme in ceea ce priveste calitatea lucrarilor de finisare. La acea vreme fosta cladire a CJP Alba fusese retrocedata fostilor proprietari. Acestia din urma au dorit si ei sa vanda spatiul catre CJP Alba pentru suma de 2.110.956 lei (597.700 euro). Conducerea CJP Alba a preferat, insa, oferta prezentata de o firma privata de constructii, mai scumpa de circa doua ori. Fostul director a mai spus ca si daca va fi repus in functie intentioneaza sa-si dea ulterior demisia, iar demersul sau este strict unul care urmareste reabilitarea imaginii sale publice. Mihaila intentioneaza sa ceara in justitie si drepturile banesti aferente perioadei cat a fost suspendat din functia de director.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă