10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIntreruperea activitatii la "Bega Upsom" Ocna Mures, cauzata de colmatarea statiei de...

Intreruperea activitatii la “Bega Upsom” Ocna Mures, cauzata de colmatarea statiei de captare

Intreruperea temporara a activitatii SC “Bega Upsom” Ocna Mures (judetul Alba) a fost cauzata, potrivit reprezentantilor societatii, de colmatarea statiei de captare, ca urmare a cantitatilor uriase de aluviuni transportate de raul Mures.
“Se fac eforturi uriase pentru degajarea statiei de captare, activitatea urmand sa fie reluata in cateva zile. Pe perioada opririi accidentale, pe platforma firmei au avut loc lucrari de revizii si reparatii, astfel incat sa existe toate conditiile pentru reluarea activitatii de productie”, se precizeaza intr-un comunicat al reprezentantilor “Bega Upsom”.
Potrivit acestora, contractele incheiate pentru livrarea produselor pe piata Europei, datorita pretului obtinut, asigura competitivitate si in conditiile oscilarii cursului valutar.
“Pe langa conditiile tehnico-materiale pe care le presupune pastrarea competitivitatii pe piata externa, este necesar ca si mentalitatea si eforul oamenilor angajati in realizarea productiei sa fie la fel cu cele din vestul Europei. SC “Bega Upsom” SA are stabilit un Program de conformare si pregatire pentru Integrare Europeana compatibil cu cerintele standardelor europene. Functionarea firmei la parametrii cantitativi si calitativi, impusi de economia de piata, reprezinta certitudinea ca aceasta va fi si pentru viitor garantia unor locuri de munca sigure pentru locuitorii orasului”, se mai sustine in comunicat.
Activitatea la combinatul de produse clorosodice din Ocna Mures a fost oprita la sfarsitul saptamanii trecute, urmand a fi reluata in zile urmatoare.

Cele mai citite
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă