Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Intre cinism si ridicol

Gandirea bosincianista si-a pus amprenta pana si pe locurile si lucrurile dragi constantenilor! In urma unei hotarari de-a dreptul hilare a Consiliului director al FC Farul, echipa de fotbal a omului de afaceri Gheorghe Bosinceanu, numele marelui ...

Share

Lucian Cristea 0 comentarii

22.11.2005 - 00:00
Gandirea bosincianista si-a pus amprenta pana si pe locurile si lucrurile dragi constantenilor! In urma unei hotarari de-a dreptul hilare a Consiliului director al FC Farul, echipa de fotbal a omului de afaceri Gheorghe Bosinceanu, numele marelui fotbalist Gheorghe Hagi a fost sters de pe frontispiciul stadionului municipal din Constanta! Grupul de cugetatori din conducerea clubului a tras concluzia ca o personalitate a fotbalului romanesc si international nu poate aspira la recunoasterea meritelor sale decat dupa... trecerea in eternitate! Cu alte cuvinte, de-a dreptul cinic, stadionul din Constanta va putea fi botezat cu numele lui Hagi abia dupa moartea acestuia! Doar in fieful lui Bosinceanu poti citi fraze dintre cele care l-au facut celebru pe Gaga: "Din respect pentru marele fotbalist Gheorghe Hagi, care este in viata (!!!), consiliul director al clubului nostru a votat, la propunerea galeriei, schimbarea numelui stadionului"! Asadar, de cateva zile, stadionul din Constanta nu mai poarta numele lui Hagi, numindu-se, de-a dreptul banal, "Farul". In realitate, decizia are la baza reactia primitiva a celor care s-au suparat pe fostul mare fotbalist constantean pentru ca a preluat, ca antrenor, formatia Poli Timisoara! Indiscutabil, cei care au luat o asemenea hotarare, folosindu-se de explicatii jenante si puerile, s-au descalificat singuri in fata opiniei publice. Pretutindeni in lume, valorile autentice, cum este si cazul lui Hagi, cel mai bun fotbalist roman din toate timpurile, se bucura pana la sfarsitul vietii de respect si de toate onorurile posibile. Nu conteaza la ce echipa joaca sau pe cine antreneaza! De numele lui Hagi se leaga o parte din istoria si existenta urbei noastre. Cine pronunta numele lui Hagi stie ca el provine din Constanta. E treaba lui de profesionist sa antreneze acolo unde il trage ata, fie ca e vorba de Timisoara, Motru sau Madrid. Ce legatura are sula cu Prefectura? In definitiv, un stadion cu numele lui Hagi reprezinta un adevarat simbol, un motiv de mandrie pentru constanteni. Au reusit oamenii lui Bosinceanu sa se umple de ridicol! Nici ca se putea sa asistam la un gest mai urat si mai dezonorant! Trist, dar adevarat, pentru unii dintre maharii orasului Constanta grila de valori tine de cu totul alte criterii. Sa batjocoresti numele lui Hagi, printr-o masura radicala si prosteasca, este o adevarata blasfemie! Cum ar reactiona domnul Bosinceanu in situatia in care cineva i-ar da jos sigla companiei sale pe motiv ca dumnealui joaca acum in echipa Partidului Democrat, dupa ce PSD l-a ajutat sa treaca la profesionism? De ce nu a venit Gheorghe Hagi la Constanta inca din 2002? Intrebati-l pe Bosinceanu!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...