8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialInterese "capusate" la "Carbid Fox" SA Tarnaveni

Interese “capusate” la “Carbid Fox” SA Tarnaveni

Administratorii SC “Carbid Fox” SA Tarnaveni (judetul Mures) sunt suspectati ca s-ar afla in conflict de interese cu societatea din cauza propriilor firme-capusa. Acest lucru i-a determinat pe reprezentantii companiei cipriote “Broadhurst Investments Limited”, care detine 7,03% din actiunile “Carbid Fox”, sa ceara instantei de judecata sa dispuna auditarea societatii din Tarnaveni pentru activitatea desfasurata anul trecut.
De asemenea, actionarii ciprioti cer anularea hotararii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) prin care este aprobata situatia financiara pentru anul 2004. “Presedintele Consiliului de Administratie al SC "Carbid Fox" SA, Vasile Cerghizan, este si presedintele Consiliului de Administratie al SC "Carbid Trading" SA, societate care a intocmit situatiile financiare ale "Carbid Fox" SA. "Carbid Fox" SA intretine relatii comerciale cu alte societati infiintate de administratori cu sediul la aceeasi adresa”, se precizeaza in cererea depusa in instanta de reprezentantul companiei din Cipru.
Reprezentantii “Broadhurst Investments Limited” mai sustin ca exista suspiciuni in legatura cu posibile incalcari ale prevederilor care vizeaza societatile cotate la Bursa. “Tranzactiile cu parti afiliate, daca depasesc valoarea cumulata de 50.000 de euro anual trebuie incluse intr-un raport amanuntit trimis catre CNMV si bursa. Suspectam ca SC "Carbid Fox" SA desfasoara relatii comerciale ce depasesc aceasta valoare cu societatile care actioneaza in mod concertat cu administratorii: "Carbid Trading", "Carbid Com", "Carbid Gaz" si "Carbid Conmet"”, se mai mentioneaza in cererea depusa in instanta.
Mai multi, actionarul din Cipru se declara, totodata, surprins de faptul ca SC “Carbid Fox” SA a inregistrat pierderi de 25 de miliarde lei la finele anului trecut, in conditiile in care dupa noua luni de activitate pierderile depasisera deja cifra de 22 de miliarde lei.
In replica, directorul general al firmei de la Tarnaveni, Vasile Cerghizan, a declarat ca nu se poate vorbi de o activitate de capusare in cazul celor patru firme care lucreaza cu “Carbid Fox” si in care sunt asociate mai multe persoane din conducerea societatii. El a adaugat ca nelamuririle cipriotilor in legatura cu pierderile sunt nejustificate.
“Oamenii acestia au 70 de procese pe rol in toate societatile unde au lucrat. Ne-au mai dat in judecata de nu stiu cate ori cu societatile astea si au pierdut”, a mai declarat Cerghizan. El este de parere ca reprezentantii “Broadhurst Investments Limited” sunt nemultumiti ca au cumparat actiuni la un pret foarte mare, iar acum, cand societatea este oprita in totalitate, valoarea acestora a scazut mult sub pretul de achizitie.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă