4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialInspector arestat pentru spaga la ITM Timis

Inspector arestat pentru spaga la ITM Timis

Un angajat din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis a fost arestat, miercuri seara, de Tribunal, dupa ce politistii si procurorii l-au prins in flagrant in timp ce lua mita de la directorul unei firme private. Comisarul de politie Gheorghe Jurca, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, a declarat ca spaga a fost incasata chiar in sediul ITM si tot acolo s-a realizat si flagrantul.
Potrivit declaratiilor, inspectorul Tiberius Constantin Neaga (57 ani) s-a aflat in urma cu cateva luni in control la SC “Midia Met” SRL din Lugoj pentru a investiga un accident de munca petrecut in decembrie 2004.
In urma verificarilor, angajatul ITM a intocmit un act constatator si un proces-verbal. Pentru a o intimida pe directoarea firmei, Lenuta Daenaru, Neaga i-a prezentat, initial, acesteia un proces-verbal scris pe calculator, nesemnat, cu o sanctiune de 135 milioane lei.
Anchetatorii mai sustin ca printr-o persoana interpusa (martor in cauza), inspectorul i-a transmis directoarei ca “lucrurile” se pot “aranja”. Mai exact, pentru suma “modica” de 5 milioane lei, sanctiunea ar putea fi diminuata simtitor de la 135 la 60 milioane lei. De altfel, procesul-verbal cu aceasta din urma suma era cel real, fiindu-i prezentat conducatoarei unitatii.
Intalnirea a fost fixata pentru miercuri dimineata, la sediul Inspectoratului de Munca, insa, intre timp, pe firul afacerii au intrat politistii. Banii pe care inspectorul urma sa-i incaseze au fost capcanati, pe fiecare bancnota fiind scris cu substanta fluorescenta cuvantul “MITA”. Neaga a fost surprins de oamenii legii chiar in momentul in care lua spaga. Dupa mai multe ore de audieri la Parchet, el a fost prezentat instantei de judecata, iar spre ora 21.00, Tribunalul Timis a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă