Inca un bancomat jefuit in Alba

- O banda de hoti a jefuit o serie de bancomate si de case de schimb valutar din judet.- Politia este, deocamdata, neputincioasa in fata ingeniozitatii hotilor.Judetul Alba este terorizat de la inceputul anului 2009 de o ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

23.02.2009 - 00:00
- O banda de hoti a jefuit o serie de bancomate si de case de schimb valutar din judet.

- Politia este, deocamdata, neputincioasa in fata ingeniozitatii hotilor.

Judetul Alba este terorizat de la inceputul anului 2009 de o banda de hoti, care ataca bancomatele amplasate in interiorul magazinelor si a agentiilor nepazite, dar si casele de schimb valutar. Faptul ca modul de operare este foarte asemanator in toate cazurile arata ca este vorba despre aceeasi autori. La sfarsitul saptamanii trecute, au avut loc ultimele doua "lovituri", in Aiud si Blaj. Un ATM al Raiffeisen Bank, amplasat intr-un magazin din centrul Blajului, a fost spart in noaptea de vineri spre sambata iar din interior a fost sustrasa suma de 55.440 lei. Nici magazinul si nici bancomatul nu aveau sisteme tehnice antiefractie si nu erau supravegheate video. Purtatorul de cuvant al IPJ Alba, Adriana Ciugudean, a spus ca agentia careia ii apartine bancomatul a fost atentionata in 23.01.2009 cu privire la faptul ca acesta nu este asigurat corespunzator. "Din adresa de raspuns a agentiei, care ne-a fost trimisa la data de 29.01.2009, a rezultat intentia de remediere a neajunsurilor, care insa nu s-au materializat pana in prezent", a completat reprezentantul IPJ Alba. Cu o noapte mai devreme, un atac asemanator a avut loc la un ATM al aceleiasi banci, dar din Aiud. Aici, hotii au taiat firele de la curent si telefon si au decuplat sistemul de alarma, au patruns in interiorul magazinului, dar nu au apucat sa sparga bancomatul in care se afla suma de 150.000 lei. si in acest caz politistii au recomandat anterior bancii sa instaleze un sistem de supraveghere video.

In luna ianuarie, in Teius si Alba Iulia au avut loc alte doua jafuri de acest gen. Un bancomat aflat intr-o agentie "CEC Bank" din Teius a fost taiat cu un aparat flex, iar din interior a fost sustrasa suma de 90.000 lei. Hotii au intrat prin acoperis, au taiat cablurile de alimentare cu energie electrica si de telefonie, au decuplat alarma, dupa care au instalat din nou curentul pentru a putea opera cu aparatul respectiv. In acelasi mod au procedat si in cazul a doua case de schimb valutar din centrul municipiului Alba Iulia. Pagubele inregistrate au fost de 130.000 lei, respectiv 90.000 lei. Autorii au operat noaptea si au reusit sa plece cu casele de bani. Faptasii au folosit intru-un caz un tomberon de gunoi pentru a putea transporta casa de bani.

Citește totul despre:

Comentarii