Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hermina Csata - "Cetatea ideala"

"Cetatea ideala", privita in descendenta utopiilor, este prin excelenta spatiul impacarii contrariilor, al pacii regasite, al echilibrului restabilit. Aici regasim, in spatiul ideal al artei, armonia unui loc in care spiritul construieste ...

Share

Oana Cristea Grigorescu 0 comentarii

08.11.2005 - 00:00
"Cetatea ideala", privita in descendenta utopiilor, este prin excelenta spatiul impacarii contrariilor, al pacii regasite, al echilibrului restabilit. Aici regasim, in spatiul ideal al artei, armonia unui loc in care spiritul construieste arhitecturi utopice din materiale si tehnici heteroclite, care urmaresc coerenta formelor.
Lucrarile Herminei Csata, expuse acum la Galeriile Radio din Cluj-Napoca, traseaza conturul unei astfel de cetati a spiritului, care se revendica de la momente disparate ale istoriei artei, definitorii pentru civilizatia europeana. Artista marturiseste ca oamenii mileniului III continua sa isi aiba radacinile in trecutul mitologic si mitic pe care il proiecteaza asupra viitorului.
Materialele diverse (piele, textile, fire de matase) si vechile tehnici ale broderiei mixate cu cele mai noi, sunt o expresie a eclectismului lumii contemporane, ale carei idealuri le comenteaza in limbajul artei lucrarile Herminei Csata. Absolventa a sectiei de Pictura a Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, in 1991, ea este detinatoarea premiului Uniunii Artistilor Plastici pentru arta textila in 2000.
Inspirata de broderia bizantina si mozaic, de tesaturile traditionale, arta sa imbina si echilibreaza forme si materiale ce compun un univers figurativ, in compozitii cu personaje sau peisaje spiritualizate. Din 1998 expune constant in tara si strainatate, iar intalnirea de acum, de la Galeriile Radio, este ocazia asteptata pentru admiratorii operei sale. Expozitia va fi deschisa pana pe 18 noiembrie. 2005.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...