Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hala metalica din Piata Crangasi, dezafectata de primarie

Construita fara sa respecte normele legale si responsabila de un prejudiciu total de peste 30.000 de euro la bugetul local, hala metalica din Piata Crangasi a inceput ieri sa fie demontata de o firma contractata de Primaria sectorului 6. Desi ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Construita fara sa respecte normele legale si responsabila de un prejudiciu total de peste 30.000 de euro la bugetul local, hala metalica din Piata Crangasi a inceput ieri sa fie demontata de o firma contractata de Primaria sectorului 6. Desi edilii au semnalat inca de anul trecut ilegalitatea constructiei, proprietarii acesteia au facut insa tot posibilul pentru a trena procedura, ajungandu-se pana la declararea societatii "in curs de faliment". "Obiectivul apartine SC Piata Crangasi si nu respecta o serie de date tehnice ale unui proiect de o asemenea anvergura. Hala are o structura de beton la care armatura nu rezista la un cutremur de 5-6 grade pe scara Richter, conform unei expertize tehnice pe care am solicitat-o. Sunt 12 puncte de observatii, din care reiese clar ca stalpii mari de beton se sprijina pe tunelul metroului, intrarile in magazinele de pe Calea Crangasi si Sos. Virtutii sunt prea apropiate de partea carosabila, iar trotuarul a fost redus cu zece metri. De asemenea, pozitionarea buloanelor de ancorare a unor stalpi metalici este asimetrica fata de axele fundatiei. Lucrarile au fost stagnate, dar nu s-a facut conservarea armaturilor descoperite", a declarat primarul Cristian Poteras. O alta problema tehnica se refera la nerespectarea cotei de inghet, fapt care pune in pericol stabilitatea cladirii. Pentru suprafata de circa 4.000 metri patrati era nevoie de un Plan Urbanistic Zonal, care nu exista.

Comerciantii, mutati in Piata Virtutii

Contractul care a existat intre administratia locala si SC "Piata Crangasi" s-a dovedit neavantajos pentru bugetul local, primaria incasand numai 3.500 de dolari/luna. Si la ora actuala societatea mai are datorii de 5 miliarde lei catre Administratia Financiara sector 6 si de 1,5 miliarde lei catre Directia de Munca. Pentru ca obligatiile financiare nu s-au putut respecta, contractul a fost reziliat. "In acest caz s-au facut presiuni din partea multor grupuri interesate, primindu-se chiar si amenintari. Administratorii Pietei Crangasi - Victor Paszka si Liviu Ciutescu - au fost acuzati de comiterea unor acte de natura infractionala, cum ar fi inselaciune, incalcarea Legii 50/1991 privind autorizarea constructiilor, neplata la termen a obligatiilor financiar-fiscale", a spus primarul Poteras. "Dupa finalizarea controlului de audit public intern referitor la Piata Crangasi, consilierii locali si-au dat acceptul pentru denuntarea unilaterala a contractului incheiat in urma cu zece ani de primarie cu patronul SC Piata Crangasi", a spus Cristian Hrituc, directorul Administratiei Pietelor.
Comerciantii din Piata Crangasi vor primi de la primarie un alt spatiu, in Piata Virtutii, aflat la circa 500 de metri distanta, pentru comercializarea produselor. Dupa preluarea contractului aferent Pietei Crangasi, se va organiza o licitatie publica pentru gasirea unui alt investitor, care sa respecte procesul de modernizare prevazut de reprezentantii administratiei publice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...