Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gardul ucigaş

O persoană a murit, iar alta a fost rănită după ce mai multe plăci de ciment s-au prăbuşit la Cimitirul Central. Din primele cercetări reiese că accidentul s-a produs din cauza fundaţiei slabe şi a fisurilor din gard. Clipe ...

Share

Darius Martinescu 0 comentarii

31.03.2011 - 19:13

O persoană a murit, iar alta a fost rănită după ce mai multe plăci de ciment s-au prăbuşit la Cimitirul Central. Din primele cercetări reiese că accidentul s-a produs din cauza fundaţiei slabe şi a fisurilor din gard.

Clipe de groază trăite de constănţenii care se deplasau pe trotuarul de lângâ Cimitirul Central. O porţiune de 50 de metri din gardul de ciment al cimitirului s-a prăbuşit, iar doi oameni au fost prinşi sub dărâmături. Unul dintre aceştia a fost pur şi simplu strivit şi a decedat pe loc, iar cea de-a doua persoană s-a ales cu piciorul rupt. Din cauza faptului că porţiunea care a căzut formează un bloc compact, echipele de descarcerare s-au chinuit mai mult de 30 de minute să ridice plăcile pentru a verifica dacă sub dărâmături se află şi alte victime. Cum trotuarul era destul de circulat de locatarii blocurilor din apropiere, a existat suspiciunea că sub plăcile gardului ar fi fost prinse şi alte persoane.

Întrucât echipamentele de descarcerare nu au putut fi folosite pe toată lungimea gardului căzut, s-a apelat la un buldo-excavator pentru ridicarea plăcilor. La scut timp după incident, la faţa locului au venit prefectul Constanţei, primarul municipiului şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii. Din primele cercetări s-a stabilit că porţiunea de gard s-a prăbuşit din cauza fisurilor şi a fundaţiei slabe. De altfel, mai mulţi locuitori din zonă au anunţat autorităţile că această porţiune de gard s-a înclinat periculos, însă nu s-a întâmplat nimic. „Nu s-au făcut lucrări de consolidare", a precizat prefectul Claudiu Palaz, care a ordonat demararea unei anchete amănunţite. În cădere, gardul a lovit şi un stâlp de iluminat public, care, la rândul său, a căzut, iar circulaţia pe strada I.L. Caragiale a fost blocată ore bune. Cimitirul se află în administrarea SC Clares SRL, patronată de Dumitru Drăghici, firmă care a concesionat pentru o perioadă de 25 de ani cimitirul de la Primăria Constanţa şi care, cel mai probabil, va fi responsabilă de accident. De altfel, întreaga împrejmuire a cimitirului este şubredă, gardul având o vechime considerabilă. Până la închiderea ediţiei poliţia nu identificase persoana decedată.

Îşi riscă în fiecare zi viaţa

Nu este primul incident de acest fel petrecut la malul mării. Zona peninsulară a Constanţei este bine cunoscută pentru clădirile vechi aflate în paragină din care, periodic, se surpă porţiuni de gard, pereţi sau chiar balcoane, punând în pericol viaţa trecătorilor. Întrucât aceste imobile fac obiectul unor procese de retrocedare, nu pot fi reparate, dar nici dărâmate, astfel că -intervenţia autorităţilor se limitează doar la montarea unor indicatoare de avertizare.

Citește totul despre:

Comentarii