Garbova, comuna fara politist

» Seful de post a decedat, ajutorul de sef de post s-a pensionat, politistul s-a imbolnavit.Localitatea Garbova de Sebes nu are de cateva zile niciun politist. Situatia, hilara de altfel, este urmarea unor evenimente ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

27.02.2009 - 00:00

» Seful de post a decedat, ajutorul de sef de post s-a pensionat, politistul s-a imbolnavit.

Localitatea Garbova de Sebes nu are de cateva zile niciun politist. Situatia, hilara de altfel, este urmarea unor evenimente succesive care s-au produs in ultimele luni. Primarul Ioan Nedelea a spus ca acum, pe langa activitatile obisnuite de la Primarie trebuie sa se ocupe si de ordinea si linistea publica. "Sunt si primar si politist. Dupa ce seful de post a decedat, iar ajutorul acestuia a iesit la pensie a fost transferat un politist din comuna Cut. Acum, acesta s-a imbolnavit si este internat la Sibiu. Ajutorul de sef de post mai are dreptul sa stea in locuinta de serviciu inca sase luni, chiar daca s-a pensionat. Din acest motiv nu se poate aduce deocamdata un politist care sa stea aici", a afirmat Ioan Nedelea. Primarul are totusi noroc ca localitatea este destul de linistita din punct de vedere a infractionalitatii, iar in ultima vreme nu au existat evenimente neplacute. Asta nu-i protejeaza pe sateni de alte probleme.

 

"Avem alte probleme mari in comuna. In satul Reciu, un deal se duce la vale si ameninta atat biserica ordotoxa, cat si mai multe case din zona. Deja la biserica si la cateva locuinte sunt crapaturi mari in ziduri", a completat primarul din Garbova.
Comuna este situata la limita dintre judetele Alba si Sibiu. In urma cu cateva zeci de ani populatia majoritara era de origine saseasca. "Acum mai avem doar 20 de sasi. Casele in care au stat cei care au plecat sunt majoritatea goale. Mai vin o data pe an ca sa revada locurile de unde au plecat", a afirmat primarul. Biserica Evanghelica a obtinut, recent, retrocedarea caminului cultural din comuna. Pana nu demult mai exista o alta constructie care era folosita ca si camin cultural. "Cladirea a fost demolata de fosta administratiei. Acum, ca sa putem folosi caminul trebuie sa platim chirie la Biserica Evanghelica", a mai precizat primarul din Garbova.

TRECUT
Patrimoniul comunei este insa de invidiat deoarece mai pastreaza si astazi constructiile cu parfum boeresc a celor care au locuit aici. In centrul comunei se afla o cetate construita de un nobil sas in anul 1241. In secolul al XV-lea, cetatea a fost vanduta comunitatii locale La intrare se afla un turn de poarta denumit Turnul Slaninilor. In acest turn se pastreaza si astazi suncile de porc ale localnicilor, pentru ca, se spune, este un loc racoros si ferit de umezeala, iar delicatesele sunt la adapost.

Citește totul despre:

Comentarii