Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gara de Nord, tranzitata doar de o treime din trenuri

Greva mecanicilor de locomotiva si a lucratorilor din depouri, declansata la data de 7 iunie a.c., a redus la o treime numarul de trenuri de marfa si calatori care tranziteaza garile din Bucuresti. Protestele au fost initiate de ...

Share

Romulus Cristea 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Greva mecanicilor de locomotiva si a lucratorilor din depouri, declansata la data de 7 iunie a.c., a redus la o treime numarul de trenuri de marfa si calatori care tranziteaza garile din Bucuresti.

Protestele au fost initiate de Federatia Mecanicilor de Locomotiva, Federatia Sindicatelor Ramura-Vagoane si de Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania. Conform legii, pe perioada intreruperii lucrului la caile ferate trebuie asigurata o treime din activitate, pentru toate categoriile de trenuri. Gara de Nord, care in fiecare zi, de la primele ore ale diminetii, era asaltata de calatori, este acum aproape goala, majoritatea persoanelor alegand sa folosesca cursele regulate de autocare din zona. Cei mai afectati de greva ceferistilor sunt miile de navetisti care folosesc acest mijloc de transport, zilnic, pentru a se putea duce si intoarce de la lucru. Ceferistii au anuntat ca vor continua protestele si in zilele urmatoare, solicitarile ramanand aceleasi: majorarea salariilor cu 10,7%, acordarea a 20 de tichete de masa si imbunatatirea conditiilor de munca.
Greva care se desfasoara in prezent la caile ferate este cea mai lunga, ca durata, din perioada postdecembrista, depasind ca durata greva care a avut loc in 1993 si a durat 7 zile.
In cazul in care ceferistii vor renunta la proteste, reluarea normala a orarului trenurilor ar putea dura intre 12 si 24 de ore.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...