13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFunctionar retinut pentru luare de mita, cercetat in stare de libertate

Functionar retinut pentru luare de mita, cercetat in stare de libertate

Functionarul Primariei Alba Iulia, Iacob Stefan Podaru, retinut in urma cu doua zile de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Alba sub acuzatia de luare de mita, va fi cercetat in stare de libertate, in conditiile in care judecatorul a respins solicitarea privind emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile. Podaru, angajat al Serviciului Investitii, a fost retinut in urma unui flagrant organizat de procurori si politisti, asupra lui fiind gasita suma de un milion de lei, bani care au fost marcati anterior de anchetatori.
Potrivit procurorului care conduce ancheta, angajatul Primariei a fost denuntat de un agent comercial, care a declarat ca Iacob Podaru i-ar fi solicitat, in urma cu cateva luni, o suma de bani in scopul facilitarii obtinerii unei autorizatii pentru efectuarea unor lucrari de constructii la sediul societatii pe care o detine. Agentul comercial i-a spus ca nu are suma solicitata (4 milioane lei) si i-a dat in schimb produse de panificatie, pe care le produce firma sa.
Ulterior, in 25 mai 2005, denuntatorul s-a dus la Primarie pentru inregistrarea unei cereri prin care dorea sa obtina avizul de a comercializa produse in perioada sarbatorii “Zilele Municipiului Alba Iulia”. Persoana respectiva s-a intalnit intamplator cu Iacob Podaru, care s-a oferit sa o ajute pentru avizarea cererii respective si pentru obtinerea unui loc de vanzare mai bun.
Peste cateva zile, functionarul a mers la sediul societatii denuntatorului si i-a transmis ca trebuie sa plateasca trei milioane de ei pentru ca i-a facilitat obtinerea autorizatiei de vanzare, lasand sa se inteleaga ca ar mai avea nevoie de serviciile sale si in viitor. Dupa acest moment, persoana respectiva a depus plangere la Parchet, iar anchetatorii au trecut la organizarea flagrantului.
Iacob Podaru a declarat, insa, dupa audierile de la Parchet, ca intreaga istorie este o inscenare pusa la cale de denuntator.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă