FOTO: Cum va arăta Marea Moschee care urmează să fie construită în Capitală

Marea Moschee care va fi construită în Capitală va avea o capacitate de aproximativ 1500 de persoane, anunță Fundația turcă Dyanet, care a publicat o serie de fotografii cu proiectul lăcașului de cult.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

20.05.2017 - 11:32

Marea Moschee care va fi construită în Capitală va avea o capacitate de aproximativ 1500 de persoane, anunță Fundația turcă Diyanet, care a publicat o serie de fotografii cu proiectul lăcașului de cult.

Totodată, moscheea, a cărei construcție ar putea începe în acest an, va avea o librărie, o cantină, săli de conferință, un centru sportiv.


Citește și: Moscheea de la București: Iohannis și vasalitatea față de turci

Klaus Iohannis s-a cam grăbit să-i întoarcă vizita făcută de Recep Tayyip Erdogan în primăvara trecută. Președintele Turciei e ocolit, totuși, de lumea bună a democrațiilor consacrate, nu doar fiindcă a aruncat după gratii zeci de jurnaliști, o pasiune care s-a dezvoltat la Erdogan pe măsură ce a devenit tot mai puternic, ci mai cu seamă fiindcă recent a închis Zaman, cel mai mare cotidian din țară, cu un tiraj de aproape 700.000 de exemplare zilnic. Spre exemplu, Barack Obama a anunțat că nu vrea o întrevedere oficială cu omologul său turc, la Summitul securității nucleare care urmează să aibă loc la Washington, din pricina dosarului kurd, în care turcii joacă brutal.

În iunie 2015, premierul de la vremea respectivă, Victor Ponta, anunța că Turcia va construi în București una dintre cele mai mari moschei din Europa. Pe un teren de pe bulevardul Expoziției, dăruit de Guvrenul României Muftiatului Cultului Musulman din România, se va ridica de fapt un centrul cultural de 11.000 de metri pătrați, care va include, pe lângă moschee, care va putea adăposti 2.000 de persoane, săli de curs pentru ca imamii să predice din Coran, o bibliotecă şi chiar spaţii de cazare.

Terenul valorează circa patru milioane de euro și a aparținut Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat. Singura condiţie pe care a impus-o guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani. Fondurile pentru construire vor fi asigurate de către statul turc.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...