12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFlutur il face pe Atanasiu mai Tariceanu in PNL Alba

Flutur il face pe Atanasiu mai Tariceanu in PNL Alba

Liberalii din Alba isi aleg duminica presedintele. Favorit detasat pare a fi actualul sef al organizatiei judetene, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, care si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat.
Ca sa fie sigur ca va ramane in fruntea PNL Alba, demnitarul i-a chemat la Alba Iulia pe liderul national al partidului, primul ministru Calin Popescu-Tariceanu, si pe ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Cei doi au confirmat participarea si urmeaza sa-si exprime sustinerea pentru ministrul Apararii.
Atanasiu are nevoie de sprijin de la cel mai inalt nivel, avand in vedere ca dupa ce a plecat la Bucuresti, autoritatea lui in interiorul filialei s-a erodat considerabil. Pentru el, pastrarea functiei de presedinte al organizatiei PNL este o chestiune de onoare si mai mult decat atat.
“Teo”, cum este alintat de colegii din partid, are nevoie de acest post pentru a avea o solutie de rezerva in cazul in care zvonurile privind schimbarea sa din functia de ministru vor deveni realitate. Daca acest lucru se intampla, Atanasiu l-ar putea “concedia” pe Cosmin Covaciu de la conducerea Prefecturii Alba. Din acest motiv, surse din partid sustin ca actualul prefect se gandeste sa candideze si el pentru functia de presedinte al filialei.
Covaciu incearca, astfel, sa evite o posibila plecare de la conducerea Prefecturii in situatia in care Atanasiu va ramane fara “fotoliul” de ministru. Cu toate ca aspiratiile de “marire” ale prefectului sunt nemasurate, surse din partid sustin ca nu este acceptat de cea mai mare parte a membrilor. Multi dintre liberalii cu vechime nu au vazut cu ochi buni ascensiunea fulminanta a tanarului om de afaceri si politician care a ajuns ca in mai putin de un an sa promoveze de la statutul de simplu membru la cel de sef al Prefecturii.
Covaciu nu este, insa, singura problema a ministrului Atanasiu. Acesta mai are cativa “dusmani” in organizatie care nu il mai vor in functia de presedinte. Unul dintre acestia este primarul orasului Zlatna, Silviu Ponoran, care ar putea fi unul dintre contracandidatii de calibru ai demnitarului in cadrul Conferintei de alegeri de duminica. Ponoran, ales anul trecut la conducerea unuia dintre cele mai sarace orase din Romania, a “inghitit” foarte greu faptul ca Teodor Atanasiu a preferat pe altcineva pentru functia de prefect.
Un alt opozant al ministrului este directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala VII “Centru”, Simion Cretu, care, de asemenea, a sperat la postul ocupat acum de Cosmin Covaciu. Cretu l-a “batut” pe Atanasiu in competitia pentru conducerea organizatiei PNL din municipiul Alba Iulia. Stefan Cosmeanu, favoritul ministrului Apararii, a pierdut batalia cu Gabriel Plesa, care a beneficiat de sprijinul tinerilor din organizatie precum si de al fostului presedinte, Simion Cretu. Un alt nemultumit fata de politica promovata de Teodor Atanasiu este si vicepresedintele Consiliului Judetean, Dan Simedru (fost deputat), care nu a uitat modul in care a fost invins in cursa pentru un nou mandat in Parlament.
In lipsa unui lider care sa mentina echilibrul la nivel judetean, PNL Alba a devenit in ultima vreme o organizatie in care mai multe grupuri de interese, constituite in jurul unui asa zis lider, incearca sa puna mana pe o “felie” cat mai mare din “cascavalul” Puterii. Disputele din interior au facut ca multi membri sa considere ca filiala nu poate fi condusa din Bucuresti. Din acest motiv, la un moment dat Atanasiu a intentionat sa il desemneze pe Dan Simedru presedinte interimar, insa s-a lovit de protestul prefectului Covaciu care a dorit pentru el functia respectiva.
Pana la urma, ministrul a ramas si presedinte al organizatiei, functie pe care, foarte probabil, o va pastra si dupa Conferinta de alegeri de duminica. Este de asteptat ca putini delegati sa voteze impotriva vointei presedintelui Calin Popescu-Tariceanu.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă