19.6 C
București
joi, 28 martie 2024

Flash

Tensiuni interetnice intre romani si tigani la Vatava Ð Mures

Rromii din localitatea mureseana Vatava au intrat in conflict cu romanii dupa ce doi tineri din aceasta etnie l-au injunghiat pe un localnic. Acesta nu a depus plangere penala impotriva agresorilor, fapt ce a facut ca agresorii sa nu poata fi acuzati de vatamare corporala deosebit de grava, lucru ce i-a nemultumit pe romanii din localitate care au cerut politistilor sa-i aresteze pe agresori.
Dat fiind faptul ca organele de ordine si-au continuat cercetarile cu cei doi in stare de libertate, romanii au amenintat ca vor da foc caselor rromilor, acest lucru determinand masarea unor forte de ordine semnificative in zona. Mai mult, ieri dimineata, casele tiganilor au fost luate la verificat de oamenii legii care au verificat actele de identitate ale rromilor despre care se spune ca s-au aciuat la Vatava din alte localitati. In urma acestei descinderi, unul din cei doi agresori a fost retinut, el urmand a fi internat intr-un spital de boli mintale intrucat se pare ca are afectiuni psihice. Politistii si jandarmii au comasat in zona echipe pentru a preintampina izbucnirea unui scandal interetnic.

Angajati ai CFR Timisoara, prinsi la furat motorina din trenuri

Doi mecanici de locomotiva din cadrul Regionalei de Cai Ferate Timisoara au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa sustraga combustibil dintr-o garnitura de tren. In urma unei actiuni de supraveghere derulate in statia CFR Jebel, lucratorii Serviciului Politiei Transporturi au surprins, in urma cu doua nopti, doi indivizi “inarmati” cu canistre a cate 20 de litri, care incercau sa scoata motorina din rezervorul unei garnituri de tren. Din primele verificari a reiesit ca cei doi se numesc Ghita C. (48 ani), din Timisoara, si Adamica H., (23 ani), originar din localitatea Cerna. Audiati, cei doi au recunoscut ca intentionau sa vanda motorina la negru. Amandoi angajatii CFR s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat, ei fiind cercetati in stare de libertate.

Focar de infectie, uitat in zona blocurilor ANL din Bistrita

Primaria municipiului Bistrita a fost amendata de specialistii Inspectiei Sanitare de Stat (ISS) pentru ca nu a eliminat la timp focarul de infectie de la blocurile ANL din cartierul Viisoara. Seful acestei institutii, medicul Costel Hriscu, a declarat ca ISS a fixat ca termen de remediere a situatiei sfarsitul saptamanii trecute, insa nimeni nu l-a respectat.
“Am fost la fata locului de cel putin trei ori si am constatat ca toate cele trei blocuri ANL au subsolurile inundate intrucat pompele prin care apele reziduale sunt transportate spre statia de epurare nu functioneaza. Am avertizat Primaria, proprietarul blocurilor, ca trebuie sa remedieze situatia, dar nu s-au respectat termenele date de noi. Acum am decis sa le aplicam o sanctiune de la 5 la 50 de milioane de lei vechi”, a mai spus Hriscu.

Linie ferata dezmembrata de hoti, la Petrosani

Doi tineri din municipiul Petrosani (judetul Hunedoara) au fost surprinsi de angajatii Politiei Transporturi Feroviare dupa ce au dezmembrat o cale ferata secundara. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, inspectorul principal Magdalena Popa, a declarat ca este vorba despre Paraschiv L., cu antecedente penale, si Dragos L., ambii de 19 ani, din Petrosani, fara ocupatie.
Oamenii legii sustin ca acestia au fost prinsi chiar in statia CFR Petrosani, unde au desfacut si sustras parti componente de la una dintre liniile ferate secundare. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru furt.

Peste “umflat” la “Soparla” din Capalna

Un cetatean american de origine romana a fost nevoit sa plateasca o nota de 4,2 milioane de lei dupa ce a consumat, impreuna cu alte cinci persoane, la un local din localitatea Capalna, judetul Alba. Clientii localului “Soparla” au consumat apa minerala, vin, popcorn si peste.
Surpriza clientilor a venit in momentul in care au trebuit sa achite nota de plata. Cele patru portii de peste au costat 750.000 lei fiecare, respectiv 3 milioane de lei in total. Aceasta, in conditiile in care pretul mediu al unui pastrav este cuprins intre 100.000 lei si 200.000 lei.
John Bill Muntean a declarat ca, desi a solicitat prezenta sefului localului dupa ce a achitat nota, chelnerul a plecat insa, motivand ca patronul nu este disponibil.


Primaria Cluj-Napoca “rupe” din buget 3 miliarde pentru TIFF

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, sustine incheierea unui parteneriat cu organizatorii Festivalului International de Film “Transilvania” (TIFF). El a spus ca administratia locala ar urma sa ofere in fiecare an trei miliarde lei vechi pentru buna desfasurare a manifestarii.
Acest gest vine in contextul zvonurilor conform carora festivalul ar urma sa fie mutat, in intregime sau doar unele evenimente, la Bucuresti. Emil Boc considera ca TIFF, care este, de fapt, singura manifestare de acest nivel din Romania, ar ridica prestigiul cultural al orasului.

Podgoriile din Alba, promovate in proiectul “Drumul Vinului”

Podgoriile din Alba vor fi promovate in cadrul unui circuit turistic sub numele de “Drumul Vinului”. Consiliul Judetean a alocat deja cateva miliarde de lei vechi pentru reparatia DJ 107 Alba Iulia -Berghin – Cergau Ð Blaj – Cetatea de Balta si alti bani vor fi prevazuti in bugetul pentru anul viitor. Presedintele CJ, Ion Dumitrel, vicepresedintele Florin Marginean, consilierul Alin Cucui si directorul directiei Tehnice din cadrul institutiei, Dan Popescu, s-au deplasat in zona localitatii Cetatea de Balta pentru a vedea stadiul lucrarilor de reparatii la acest drum. “Avem acest drum din nou in atentie. Lucrarile sunt de cea mai buna calitate si urmeaza a fi finalizate in perioada imediat urmatoare. Tinem cont de faptul ca in perioada imediat urmatoare la Jidvei urmeaza sa se desfasoare o noua editie a celui mai mare festival folcloric din Romania, "Strugurele de Aur" in care Consiliul Judetean s-a implicat prin refacerea drumului judetean Blaj – Cetatea de Balta”, a declarat vicepresedintele institutiei, Florin Marginean.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă