23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024

Flash

“Taxa de boschetar” pentru adapostul de noapte din Arad

Proiectul referitor la taxele si impozitele locale pe anul 2006, depus de Primaria Arad pentru a fi consultat de cetateni, aduce cateva elemente de noutate. In acest sens, unul ar fi cel legat de instituirea taxei speciale de primire in Adapostul de noapte.
Cu alte cuvinte, daca proiectul va trece in forma actuala de votul consilierilor locali, boschetarii care isi fac veacul la Adapost vor fi taxati la intrare cu 0,5 lei noi (pentru persoanele care au domiciliul legal, conform actelor de identitate, in municipiu) sau 1 leu nou (pentru persoanele fara acte de identitate sau cu domiciliul in alte localitati) pentru fiecare zi de sedere. Asa cum este formulat proiectul, taxa ar trebui sa se achite pe o perioada de minim sapte zile, iar pentru bani dati, persoanele fara adapost vor primi chitanta.
De mentionat ca edilii au cerut ca taxa sa nu se restituie in cazul excluderii din motive disciplinare sau daca beneficiarul paraseste Adapostul mai devreme decat perioada pentru care a platit.
Veniturile realizate vor fi utilizate de catre Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara pentru acoperirea cheltuielilor privind asigurarea cu materiale, pentru igienizare, cheltuieli de intretinere, cheltuieli cu utilitatile.

Zi de greva “taiata” de la plata la Mina Anina

Conducerea Exploatarii Miniere Anina din judetul Caras-Severin a decis sa-i “pedepseasca” pe ortacii care au intrat, joia trecuta, in greva spontana timp de cateva ore. Oamenii erau nemultumiti ca nu isi incasasera pana la acea data salariile, existand o intarziere de aproape doua saptamanii.
Astfel, directorii SC “Miniera Anina”, de care apartine mina, sustin ca miscarea de protest a a fost provocata de rau-voitori si intriganti.
Directorul general al firmei, Nicolae Calamariu, a declarat ca cei care au refuzat sa intre in subteran joi nu vor fi platiti pentru ziua respectiva. Mai mult chiar, ortacilor “rebeli” li se va imputa din salarii si pretul alimentelor de la masa suplimentara care se acorda acestora de catre societate la intrarea in mina.

CJ Bihor vrea sa puna mana pe cinematografe

Consiliul Judetean Bihor si-a manifestat intentia de a lua in patrimoniul propriu cinematografele din judet care nu mai functioneaza. Reprezentantii institutiei doresc sa le da acestor imobile alte destinatii considerate a fi oportune, in special pentru sedii si sali de spectacole.
Cinematografele din judet au intrat in moarte clinica de peste cinci ani, cand piata a fost invadata de noi modalitati tehnice de vizionare a unui film. Din lipsa de spectatori, aceste obiective si-au restrans activitatea, inchizandu-si incetul cu incetul portile.
In prezent, cinematografele oradene ce au fost coordonate de Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) din Bihor, in speta Complexul “Libertatea”, Cinema “Patria”, “Crisana” si “Transilvania” se afla intr-o stare avansata de degradare, ramanand doar valoarea lor sentimentala si cea a spatiilor pe care le ocupa.

Festivalul Catlanelor a atras participanti din Europa si Asia

Peste doua sute de kilograme de carne de porc, oaie, berbecut sau vita, placinte traditionale, concursuri si multe surprize au fost ingredientele care au tinut capul de afis al celei de-a doua editii a Festivalului International al Catlanelor, desfasurata sambata si duminica in statiunea aradeana Moneasa. Cei mai priceputi bucatari din estul Europei si-au dat intalnire pentru a gati tocanita la ceaun, sub sloganul “La tocana afumata”.
Atractia festivalului a fost un bucatar chinez care a preparat tocanita exotica, intraductibila in limba romana, din ingrediente care nu se folosesc in tara noastra la acest gen de mancare, cum ar fi faina si taiteii de orez, vinul roscat si bautura tare din orez.
Participantii la “Festivalul Catlanelor” au mai putut sa vada la lucru cateva gospodine din zona, care au pregatit in fata asistentei produse de patiserie traditionale cum ar fi placinta intinsa cu branza sau varza, intorsuri, retesuri si varzare.

Servicii de interventie din Bistrita, puse pe drumuri de o alarma falsa

Un echipaj de pompieri, unul de politie si unul de la Serviciul Judetean de Ambulanta din Bistrita-Nasaud au parcurs fiecare peste 150 de kilometri degeaba in urma unei alarme false. Potrivit dispecerului de serviciu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, o persoana a sunat de la un telefon public, sambata seara si a anuntat un accident rutier grav in zona localitatii Ciceu Mihaiesti, aflata la granita cu judetul Cluj, pe DN 17.
Potrivit sursei citate, persoana respectiva a anuntat ca o masina s-a rasturnat si doi oameni sunt prinsi intre fiarele contorsionate al autoturismului. Intrucat nu au putut verifica informatia, echipele de interventie s-au deplasat de urgenta la fata locului.
“Nu am gasit absolut nimic. Am facut un drum degeaba, timp in care cineva isi putea pierde viata din cauza unor glume proaste”, a spus dispecerul de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă