12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Flash

Pieton accidentat grav de Ambulanta, la Timisoara

Un barbat de 50 de ani a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost lovit de o Ambulanta. Accidentul s-a produs, in noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.30, la cativa kilometri de intrearea in municipiul Timisoara. Potrivit politistilor, autovehiculul, condus de Danut Iliuta (45 ani), care are carnet de conducere pentru categoriile B, C si E de aproape 25 de ani, apartine Serviciului de Ambulanta, iar in momentul impactului transporta in regim de urgenta un pacient dinspre localitatea Jebel spre Timisoara. Pe raza localitatii Sag, masina, care avea activat sistemul luminos de averti-zare, a lovit un barbat care se angajase sa traverseze strada fara sa se asigure, printr-un loc nepermis, la o distanta de cativa metri dupa indicatorul trecerii pentru pietoni. Victima a fost transportata de urgenta la spital. In paralel cu cercetarea imprejurarilor in care s-a produs accidentul, politistii incearca sa afle si identitatea barbatului lovit de Ambulanta.

Teste nationale amanate cu o ora, din cauza unei pene de curent

O pana de curent produsa, ieri dimineata, in Aiud (judetul Alba) a determinat amanarea examenului din cadrul Testelor Nationale cu aproximativ o ora la doua institutii de invatamant din oras. Este vorba despre Colegiul “Bethlen Gabor” si de Scoala Generala “Ovidiu Hulea”, unde organizatorii examenului au constat ca nu pot multiplica subiectele din cauza lipsei energiei electrice. Situatia a fost rezolvata prin multiplicarea subiectelor la Colegiul National “Titu Maiorescu”, actiune care a fost supravegheata permanent de catre un politist. In aceste conditii, examenul la disciplinele Istoria Romaniei, respectiv Geografia Romaniei, materii alese in functie de optiunea elevilor, a inceput la ora 10.00 la Colegiul “Bethelen Gabor”, respectiv la ora 10.10 la Scoala “Ovidiu Hulea”. De mentionat ca, potrivit programului stabilit la nivel national, examenul ar fi trebui sa inceapa la ora 9.00.

Politist beat la volan, implicat intr-un accident rutier

Un politist de la Biroul Politiei Rutiere Reghin risca sa fie destituit din functie si trimis in fata instantei de judecata, dupa ce a fost surprins conducand sub influenta alcoolului si a fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu pagube de circa 40 de milioane de lei. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Mures, evenimentul rutier s-a produs pe raza comunei Gurghiu. Potrivit anchetatorilor, agentul Ioan Vlasa se afla la volanul unui autoturism Dacia 1310, proprietatea Politiei, cand din cauza faptului ca circula pe partea stanga, a tamponat o autoutilitara, condusa regulamentar din sens opus. “Seful IPJ, comisarul-sef de politie Ioan Nicolae Cabulea, a dispus ca la fata locului sa se deplaseze echipa operativa din cadrul Inspectoratului Judetean si de la Politia municipiului Reghin”, se mai arata in comunicat.
Politistul a fost testat alcooscopic cu aparatul etilotest, rezultand o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool in aer expirat. In aceasta situatie, agentului i s-au ridicat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. “In cauza se vor efectua cercetari prealabile, iar la finalizarea procedurii disciplinare se vor comunica rezultatele acesteia”, au mai mentionat reprezentantii IPJ.

SNCFR are datorii de 15 miliarde lei la “Electrica” Bistrita

SNCFR are datorii catre “Electrica” Bistrita-Nasaud in valoare de 15 miliarde lei, fiind al doilea mare datornic dupa Exploatarea Minera Rodna, care a acumulat, de la inceputul anului pana in prezent, restante la plata in valoare de 60 de miliarde lei. Directorul filialei din judet a societatii de distributie si furnizare a energiei electrice, Adrian Miholca, a declarat ca SNCFR si EM Rodna au platit o parte din facturi, insa pentru sumele restante, institutia pe care o conduce s-a adresat instantei. “In Bistrita-Nasaud, SNCFR are doua statii de tractiune, una la Coldau si alta la Sarata, iar consumul de energie electrica este foarte mare. Exploatarea Minera Rodna, de asemenea, foloseste foarte multa energie, motiv pentru care si facturile sunt de ordinul miliardelor in fiecare luna”, a afirmat Miholca. Potrivit sursei citate, problemele celor doi mari datornici sunt rezolvate de Ministerul Economiei care, la sfarsit de an, fie sterge datoriile, fie gaseste alte solutii, astfel incat “Electrica” nu intrerupe nici o zi furnizarea curentului electric la cele doua mari companii.

Industria usoara va “produce” 2.000 de someri la Resita

Devalorizarea monedei euro incepe sa-si arate si fata ascunsa, prin scaderea profitului pentru investitorii din industria confectiilor. Unul dintre cele mai afectate orase din vestul tarii care va resimti acest fenomen este Resita, centru recunoscut al industriei usoare, mai exact, a confectiilor textile in sistem Lohn. Primarul municipiului care este resedinta a judetului Caras-Severin, Liviu Spataru, a afirmat ca din aceasta cauza in aproximativ o luna peste 2.000 de persoane care locuiesc in oras isi vor pierde locurile de munca. “Devalorizarea monedei euro e un fenomen care ma ingrijoreaza fiindca nu stim ce vom pune in loc, ce locuri de munca vom gasi pentru femei. Estimez ca in maxim o luna, vom avea aproape 2.000 de someri in plus in Resita”, a spus edilul.

Tabere scolare renovate in Muntii Apuseni

Doua tabere de copii din au fost renovate pe cheltuiala Palatului Copiilor din Cluj-Napoca. Aceste cladiri dispun de 130 de locuri de cazare, suma investita fiind de 2,5 miliarde lei. Una dintre unitati este cea de la Baisoara, unde Palatul Copiilor organizeaza o tabara de engleza, care va fi urmata de altele cum ar fi cele de teatru, pictura sau fotografie. Baza pentru copii este evaluata la doua stele. Potrivit directorului Palatului Copiilor, Valentin Cuibus, renovarea taberei, care are o capacitate de 80 de locuri, a inceput cu doua luni in urma si va fi incheiata la data de 15 iulie.
Cealalta tabara este cea de la Caps, pe Valea Ierii, coordonata de Palatul Copiilor din Turda. Aici vor fi cazati 500 de copii, in zece serii. In ambele statiuni vor fi organizate, vara aceasta, concursuri nationale si internationale de cultura si de arta.
Astfel, la Baisoara vor avea loc fazele nationale ale concursurilor “Europa de maine” si “Cultura si civilizatie europeana”, iar la Caps, intre 9 si 14 iulie va avea loc Festivalul International de Ceramica-Sculptura “Festart”.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă