15.3 C
București
joi, 28 martie 2024

Flash

Doua tone de carne infestata, descoperita la un abator din Alba

Doua tone de carne de porc infestata cu Trichinella Spiralis a fost descoperita la un abator din judetul Alba de catre inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare (DSV). Aceasta a fost confiscata imediat si distrusa de angajatii institutiei.
Potrivit directorului DSV, Vasile Beres, carnea de porc provenea de la un proprietar din localitatea Radesti, porcii fiind sacrificati la un abator din Miraslau. Acesta a afirmat ca proprietarul porcilor a predat, in aceasta saptamana, cele 20 de animale la abator, fara sa spuna ca ar fi bolnave.
Ulterior, in urma examenului trichineloscopic efectuat de personalul care asigura asistenta sanitar-veterinara la abatorul respectiv, s-a descoperit ca toata carnea era infestata.
Directorul Beres a mai spus ca cele doua tone de carne confiscate au fost transportate si distruse la o societate din Dej, judetul Cluj.

Copil electrocutat intr-o statie CFR

Un copil de 8 ani din municipiul Blaj (judetul Alba) a fost electrocutat dupa ce s-a urcat pe un vagon stationat in Gara Campia Libertatii. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie, baiatul, neatent, s-a apropiat prea mult de linia de inalta tensiune, de 2.700 de volti, si a suferit arsuri pe cea mai mare parte a corpului.
Victima a fost dusa la spitalul din Blaj, fiind diagnosticata cu arsuri prin electrocutare, de gradul II si III. Din cauza starii grave, baietelul a fost transferat la o clinica din Targu-Mures, medicii fiind rezervati cu privire la sansele de supravietuire ale acestuia.

Jandarmii din Mures, nemultumiti de salarii

Jandarmii angrenati in paza obiectivelor din judetul Mures reclama din nou lipsa de personal. Mai mult, ei au spus ca presteaza ore suplimentare care nu le sunt platite, iar despre zile libere nici macar nu poate fi vorba. Si asta, deoarece nu sunt suficienti oameni distribuiti la posturi.
“Una e sa fii platit pentru orele suplimentare si atunci sa vii pentru ca ai nevoie de bani si alta e sa lucrezi ca prostu”, a afirmat unul dintre angajatii nemultumiti. “Este cea mai grea perioada a Jandarmeriei la Mures. La fiecare post avem 3 angajati in loc de cinci. Unul e la cursuri si unul in concediu”, a spus un alt jandarm aflat la paza unui obiectiv din Targu-Mures.
In replica, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi, colonelul Marius Bonteanu, a declarat ca angajatii institutiei trebuie sa se gandeasca la faptul ca noul cod al muncii prevede 48 de ore de munca pe saptamana. “Ce vor face atunci? Acum e asa, nu avem ce face. Sunt cursuri si concedii. Cand se vor incheia, vom intra in normal”, a mai spus acesta.

UDMR a “clonat” Universitatea de vara de la Balvanyos

Zona Secuimii a devenit un adevarat “stup” de universitati de vara. Dupa ce Universitatea de la Balvanyos, mutata intre timp la Tusnad, a ajuns sa aiba succes, manifestarea a fost copiata de o serie de organizatii. Astfel, de curand s-a terminat tot la Tusnad universitatea de vara organizata de “MIERT”, Consiliul Tineretului Maghiar.
Tot in apropiere, regionalistii romani organizeaza universitatea de vara de la Ilieni. Si la Izvorul Muresului, Biserica Ortodoxa, impreuna cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, a organizat o universitate de vara. Anul trecut, in plina campanie electorala, cand era de asteptat ca liderii UDMR sa fie criticati de organizatorii taberei de la Tusnad, recrutati dintre radicalii maghiari, Uniunea a infiintat, la Targu-Mures, festivalul “Felsziget” care a atras o mare parte a celor care participau in mod normal la Universitatea de vara si tabara Balvanyos.
Miza copierii universiatii este una politica.
Daca la manifestarile organizate de UDMR, reprezentantii acestei formatiuni politice isi fac imagine in fata miilor de participanti, la evenimentele organizate de tinerii maghiari, liderii Uniunii sunt incoltiti de multe ori de adversarii lor din UCMR.

Buget imens pentru festivalul tinerilor maghiari din Transilvania

Guvernul ungar a hotarat sa aloce 4,5 milioane de forinti pentru cel mai mare festival destinat tinerilor maghiari din Transilvania, intitulat “Felsziget”. Banii vor fi acordati organizatorilor manifestarii, ajunse la cea de-a treia editie si care va fi organizata la sfarsitul lunii iulie la Targu-Mures, dupa ce acestia au depus un proiect de finantare la Guvernul de la Budapesta.
Directorul festivalului, Szepesi Szobolcs, a afirmat ca bugetul din acest an al “Felsziget” este de circa 14 miliarde lei vechi. Bugetul estimat care a fost calculat in euro ar urma sa se constituie din sponsorizari in suma de 150.000 de euro, incasari de 150.000 de euro si 50.000 de euro care ar urma sa fie primiti in baza proiectelor de finantare inaintate autoritatilor. Primarul din Targu-Mures, Dorin Florea, a declarat ca sprijinul municipalitatii pentru eveniment se ridica la aproape o jumatate de miliard de lei.

Masini de lux furate din Occident, confiscate de politistii aradeni

Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) Arad au depistat si confiscat sase autoturisme de lux care s-au dovedit a fi furate din Occident si puse in circulatie cu acte falsificate. Valoarea totala a masinilor confiscate depaseste 180.000 euro.
In timpul anchetei, politistii au descoperit ca masinile aveau seriile de sasiu modificate, precum si documentele de inmatriculare si procuri falsificate. Detinatorii acestor autoturisme, precum si alte patru persoane care s-au dovedit a fi implicate in traficul de masini de lux sunt cercetate pentru mai multe infractiuni din sfera traficului cu masini.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă