13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Flash

AVAS a blocat conturile Primariei Otelu Rosu

Primaria din Otelu Rosu (judetul Caras-Severin) s-a trezit, la sfarsitul saptamanii trecute cu conturile blocate de catre AVAS. Intr-o situatie similara se afla alte 23 de societati comerciale din judetul Caras-Severin. Toate acestea sunt debitoare cu diferite sume de bani la plata datoriilor catre stat sau la utilitati. Datoriile Primariei Otelu Rosu in valoare de peste 100.000 de dolari reprezinta facturi restante la gaze naturale si energie electrica. Referitor la datorii, primarul Iancu Simion a spus ca ,,cea mai mare parte a acestora au fost mostenite de la fosta guvernare”. Simion Iancu a mai afirmat ca a facut o serie de drumuri la Bucuresti in incercarea de a rezolva aceasta problema si a inaintat o documentatie catre AVAS, solicitand prin aceasta preluarea creantelor si anularea lor. Din totalul de 100.000 de dolari, datoriile directe ale Primariei sunt de 120 de milioane de lei, restul fiind datorii ale unitatilor de invatamant din oras.

Zeci de clujeni, inselati de o falsa angajata a Casei de Pensii

Judecatorii de la Tribunalul Cluj au arestat preventiv, pentru 29 de zile, o femeie acuzata ca ar fi inselat 37 de persoane. Toate victimele femeii aveau varste inaintate, intre 75 si 84 de ani. Politistii care se ocupa de caz au spus ca, la inceput, Lucia Pop se dadea drept functionar al Casei de Pensii din Cluj. Ea isi vizita victimele, carora le cerea sa plateasca o serie de contributii la fondul de pensii. Oamenii au depus plangeri la Politie, iar politistii au reusit sa faca portretul-robot al femeii. Lucia Pop si-a vazut chipul la televizor si a decis sa schimbe tactica. Ea si-a facut o alta coafura si se prezenta drept angajat al companiei publice de electricitate, care venea sa "incaseze” facturile. Numai ca dupa ce si-a inselat ultima victima, un batran de 84 de ani imobilizat in scaunul cu rotile, Lucia Pop a fost vazuta de unul dintre vecinii batranului, care a anuntat Politia. Femeia are antecedente penale. Ea fusese condamnata la doi ani de inchisoare pentru furt. Politistii au calculat ca prejudiciul total provocat persoanelor inselate se ridica la 250 de milioane de lei.
Pentru faptele sale, ea risca o condamnare la inchisoare intre 3 si 12 ani.

Locuitorii unui sat bistritean au furat peste 150 de vagoane de lemne

Locuitorii satului Budacu de Sus, comuna Dumitrita, au furat, de la inceputul anului pana in prezent, peste 680 de metri cubi de lemne din padurile comunei, cantitate care ar incapea in 150 de vagoane de tren. Primarul comunei, Vasile Moga, a declarat ca autoritatile au intocmit pana acum peste 360 de dosare penale avand ca obiect infractiunile silvice.
"Merg in inchisoare cate 10 luni, dupa care vin acasa si iar fura. Nu-i putem opri in ciuda faptului ca aducem in zona jandarmi si politisti. Nu au locuri de munca, dar prefera, pe de alta parte, si sa aiba un castig usor”, a declarat primarul. Localnicii sustin ca vinovat pentru situatia creata este chiar primarul care refuza sa le elibereze bonuri prin care ar avea dreptul sa taie padurea. Majoritatea recunosc faptul ca fura, dar spun ca sunt obligati sa faca acest lucru intrucat nu au din ce sa-si castige existenta.
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud sunt asaltati de dosare avand ca obiect infractiunile silvice, zeci de cauze fiind remise lunar spre analiza instantelor de judecata.

PSD Alba a "uitat” cand a plecat Nastase din conducerea partidului

Moda tablourilor cu oamenii importanti din partid este practicata si de PSD Alba. Singura diferenta fata de alte organizatii din tara este faptul ca liderii PSD Alba au decis afisarea la loc de cinste doar a fostilor presedinti ai partidului. Astfel intr-o sala din sediul judetean, in care se organizeaza de obicei conferintele de presa, sunt doua tablouri care ii infatiseaza pe Ion Iliescu si Adrian Nastase. Daca am fi sa dam crezare datelor calendaristice trecute pe tablouri, Nastase a fost presedinte al partidului din 2000 si pana in 2004. Eroare. Adrian Nastase, actualul presedinte executiv al PSD, a ocupat cea mai importanta functie din partid pana la Congresul din aprilie 2005, cand nu a mai candidat si l-a sustinut pe Mircea Geoana. Tabloul lui Geoana va fi afisat in sediul PSD Alba, probabil, in momentul in care nu va mai fi presedintele partidului. In privinta lui Ion Iliescu, pe tabloul din sediul de partid scrie ca acesta a fost presedintele PDSR in perioada 1997-2000.

Peste 500 de aradeni renunta la termoficarea centralizata

Peste cinci sute de cereri de debransare de la sistemul centralizat de termoficare au fost depuse in ultima luna la sediul societatii de termoficare din Arad. Potrivit conducerii Centralei Electro Termice (CET), societate care produce si distribuie agentul termic in oras, numarul solicitarilor de debransare s-a dublat in ultimele doua saptamani, pe masura ce se apropie termenul de 15 septembrie pentru efectuarea acestor operatiuni. Societatea a pierdut de la inceputul anului peste 1.000 de abonati, iar in prezent in oras exista 102.000 de locuinte racordate la termoficarea centralizata.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă