12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024

Flash

Aglomeratie de autocamioane in Vama Bors
De cateva zile, timpul de asteptare pentru tranzitarea Punctului de Trecere a Frontierei Bors (judetul Bihor) a crescut foarte mult, potrivit soferilor autocamioanelor care trec granita. Acestia dau vina pe autoritatile vamale. In schimb, reprezentantii Directiei Vamele au afirmat ca nu ei sunt de vina, ci ca in aceasta perioada traficul este mai intens. “In lunile iulie si august traficul creste foarte mult. Numarul camioanelor care tranziteaza PTF Bors a crescut de la 200 pana la 300 de autocamioane zilnic. Dar programul nostru nu are sincope, noi lucram continuu. In aceasta perioada ne asteptam se creasca si timpul de asteptare la autoturismele mici, intrucat incepe perioada vacantelor”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, comisarul Dan Lazar. Ieri, in jurul amiezii, coada din PTF Bors a ajuns pana la doi kilometri, iar cei care asteptau sa iasa din tara au spus ca spre seara convoiul de autovehicule va fi si mai mare. Unii soferi au declarat ca acum trebuie sa astepte peste 12 ore ca sa treaca frontiera. Conducatorii auto nu-si pot explica care este motivul pentru care s-a ajuns la aceasta stare de fapt.

Militarii ardeleni din Afganistan s-au intors acasa
Un pluton romanesc de Politie Militara si-a incheiat cu succes misiunea de la Kabul. Militarii au sosit acasa in noaptea de miercuri spre joi, pe Aeroportul International din Cluj-Napoca, cu o escala neprevazuta de cateva ore la Bucuresti, unde aeronava care i-a adus din Afganistan a trebuit sa aterizeze din cauza unei defectiuni tehnice la avionul tip Hercules C 130 care i-a adus din Asia. Pasagerii si bagajele lor au trebuit transbordate pe doua aeronave Antonov. Dupa ce timp de sase luni au fost despartiti de familiile lor, soldatii au trebuit sa mai astepte cateva ore in plus sa ii revada pe cei dragi. Inca de la ora 19.00, la Aeroportul clujean au sosit primele rude ale militarilor. Oamenii au trebuit, insa, sa mai astepte inca 4 ore inainte de a-i revedea pe cei reveniti din misiune.
Cei 25 de militari romani au sosit la Cluj cu doua aeronave Antonov. In ultimele 6 luni ei au indeplinit misiuni de control, de escorta si de protectie a oficialilor coalitiei internationale aflati in capitala Afganistanului.
Soldatii au spus ca cel mai greu moment al misiunii a fost cel in care a murit colegul lor, sublocotenentul Nacis Sonea, ucis de gherilele islamiste. De asemenea, ei au afirmat ca au suportat cu greu dorul de tara si de familii.

Cioban atacat de urs la Sovata
Un cioban din Bistrita-Nasaud a fost atacat, ieri dimineata, de un urs la o stana din localitatea mureseana Sovata. Dintr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie reiese ca incidentul s-a produs in jurul orei 06.30 in zona Becheci Ð Rested, a orasului Sovata.
“Victima, in varsta de 50 de ani, prezenta multiple leziuni in zona toracelui si a membrelor inferioare, fiind transportata in orasul Sovata de catre un coleg, de unde a fost preluata de un echipaj SMURD”, se arata in comunicatul IPJ. Oamenii legii au mai afirmat ca ursul a dat zilnic tarcoale stanei are a fost amplasata in preajma unei livezi de cires. In urma incidentului, vanatorii din cadrul AJVPS Mures au fost alertati cu scopul de a lua masurile care se impun in vederea prevenirii repetarii unor astfel de evenimente.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă