19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Flash

Primarul independent din Targu-Mures “vireaza” spre PD

Dupa ce in urma cu cateva luni anunta ca in ultimii doi ani de mandat va reintra in politica, primarul independent din Targu-Mures, Dorin Florea, a lasat, ieri, sa se intrevada directia pe care o va urma, probabil in foarte scurt timp. “Daca PD se aseaza pe o doctrina europeana foarte clara discutam altfel”, a declarat edilul. Florea a recunoscut, totodata, ca se afla in relatii foarte bune cu mai multi lideri ai Partidului Democrat la nivel national. Mai mult, el a reamintit gestul unui grup de membri democrati de la Targu-Mures care, inaintea alegerilor locale de anul trecut, au demisionat dupa ce PNL a hotarat sa aiba candidat propriu pentru fotoliul de primar. “Eu consider ca in Targu-Mures lucrurile au fost clare”, a mai spus Florea, potrivit caruia singurul democrat cu care nu a putut colabora a fost actualul deputat PIN, Lavinia Sandru.

Afise antispaga in vamile din Arad

Mai multe afise au fost puse in vamile din judetul Arad prin care li se solicita turistilor sa nu ofere politistilor de frontiera bani sau alte “mici atentii” pentru facilitarea trecerii granitei. Materialele, in format A3, au fost lipite de reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera pe geamurile tonetelor in care se efectueaza controlul documentelor de calatorie. Textele afisate in vamile Nadlac, Varsand si Turnu sunt scrise atat in limba romana, cat si engleza, si contin o formula de salut. “In situatia in care politistul nu-si face datoria sau si-o exercita abuziv, cerem celor care tranziteaza sa ne sesizeze imediat. Nu concepem ca politistul sa perceapa sau sa primeasca bani ori alte foloase materiale”, este scris in mesajele destinate celor care trec frontiera.

Boxerii de aur fara sala de antrenamente, la Alba Iulia

Clubul de box “Nicolae Linca” din Alba Iulia este singurul din tara fara o baza stabila de antrenamente. Cu toate acestea, in 30 de ani de existenta, sportivii clubului au strans peste 300 de medalii dintre care unele de importanta nationala si europeana. Antrenamentele boxerilor, printre care se afla si sportivul care a ocupat locul trei la nivel mondial la o categorie pentru copii, se desfasoara in fostul cinematograf “Gradina de Vara” din municipiu. Pugilistii spun ca vara e bine, dar iarna betoanele se racesc, iar antrenamentul devine imposibil. Cel mai titrat dintre sportivi este Waldemar Cucerean, proaspat detinator al centurii de campion profesionist la categoria pana in 57 de kilograme. Antrenorul acestuia, Nicolae Pastiu, a cerut autoritatilor ajutor pentru imbunatatirea conditiilor de antrenament si constructia unei baze pentru sportivi.

Peste 30 de copii din Arad, internati cu enterocolita

Peste 30 de copii din Arad au fost internati la Spitalul Clinic Judetean, dupa ce au fost diagnosticati cu enterocolita. Potrivit celor declarate de cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgente, cele mai multe cazuri au fost inregistrate in randul micutilor cu varste cuprinse intre 0 si 5 ani. “Numarul cazurilor este foarte mare, chiar si pentru o perioada de vara, cand aceasta afectiune este frecventa. Pentru ca in jumatate dintre cazuri starea copiilor a fost grava s-a decis internarea acestora sub supraveghere medicala”, a afirmat medicul de garda de la Urgente. Se pare ca sursa imbolnavirilor o reprezinta apa potabila netratata corespunzator.
Medicii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au descoperit ca majoritatea bolnavilor proveneau din localitati unde nu exista retele de alimentare cu apa.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă