7.2 C
București
joi, 28 martie 2024

Flash

Valea Jiului – raiul tigarilor de contrabanda

Comisarii Garzii Financiare Hunedoara au reusit sa “tulbure” afacerile unei retele bine organizate de distributie si vanzare a tigarilor de contrabanda din Valea Jiului. Numai in luna iunie, echipe din cadrul institutiei a aplicat amenzi in judet de 15 miliarde lei si a confiscat peste 30.000 de pachete de tigari netimbrate, majoritatea din Valea Jiului. Comisarul-sef al Garzii Financiare, Florin Serban, a afirmat ca din cele 15 miliarde, doar patru reprezinta amenzi aplicate in afara Vaii Jiului. “In Valea Jiului actioneaza un grup organizat de distributie a tigarilor de contrabanda si de vanzare cu amanuntul al acestora”, a spus Serban. Potrivit sursei citate, filiera este atat de bine pusa la punct incat le este extrem de greu sa continue controalele.

“CFR Ecomax” vrea sa castige in meciul de la Bilbao

Clubul “CFR Ecomax” Cluj isi intareste lotul in eventualitatea unei calificari in turul al III-lea al Cupei UEFA Intertoto. Antrenorul echipei, Dorinel Munteanu, a anuntat ca a reusit sa perfecteze transferul lui Cristian Coroian de la “Gloria” Bistrita. Atacantul transferat la “CFR Ecomax” a marcat 13 goluri in editia trecuta a campionatului. El este originar din Cluj si de doi ani si-a dorit sa joace pentru echipa locala, a declarat presedintele clubului, Iuliu Muresan. In afara lui Coroian, la Cluj au ajuns deja Laszlo Balint si Romeo Surdu, de la FC Brasov. Ultimul este atacant in cadrul echipei nationale de tineret.
Conducerea CFR urmareste inca o serie de transferuri de senzatie. Astfel, in perioada urmatoare ar mai putea ajunge la Cluj portarul echipei “Rapid”, Emilian Dolha, atacantul de la “Dinamo”, Adrian Mihalcea, mijlocasul echipei “Gloria” Bistrita, Alin Minteuan, un atacant spaniol de la “Polideportivo Ejido” din divizia a doua spaniola, precum si un mijlocas nigerian, care ultima oara a jucat in prima liga portugheza, la “Vittoria” Setubal. Echipa antrenata de Dorinel Munteanu va pleca vineri dimineata, la ora 8.00, cu o cursa charter spre Bilbao, unde ar urma sa dispute returul partidei cu “Athletic”, din mansa a doua a Cupei UEFA Intertoto. Meciul-tur a fost castigat de jucatorii clujeni cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Cosmin Tilinca. In cazul in care “CFR Ecomax” se va califica in turul al III-lea al Cupei UEFA Intertoto, ar urma sa intalneasca invingatoarea dintre echipele “Saint Etienne” din Franta si “Neuchatel Xamax” din Elvetia.

Numiri in functii si controale la Politia Reghin

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Mures, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea, a dispus, la inceputul acestei luni, numirea in functia de sef al Politiei Reghin a subcomisarului Alexandru Campean. El a fost singurul participant la concursul pentru ocuparea postului ramas liber dupa avansarea lui Vasile Tolan pe postul de sef al Serviciului Cabinet de la nivelul IPJ.
Odata cu numirea in functie a lui Campean, Cabulea a dispus, insa, si efectuarea unui control de fond la Reghin. “Colectivul de control care este condus personal de catre seful Inspectoratului si din care fac parte sefii serviciilor judetene, va evalua activitatea politistilor din Reghin in perioada celor 6 luni ale acestui an”, se arata intr-un comunicat al IPJ.
In comunicat se mai precizeaza ca rezultatul controlului va fi prezentat pana la mijlocul acestei luni, termenul fixat de catre seful IPJ fiind 15 iunie. In paralel cu acest control de fond, la Reghin se deruleaza o alta verificare dupa ce in urma cu aproape doua luni autori ramasi necunoscuti inca au incendiat autoturismele personale ale unor lucratori ai Biroului de Investigatii Criminale. Odata cu numirea lui Alexandru Campean in functie, seful IPJ l-a numit sef al Politiei Iernut pe subcomisarul Aurel Dancea, fost sef Biroului Politiei Rutiere Ludus.

Patronatul “Azomures” face referendum pentru inghetarea salariilor

In cadrul combinatului chimic “Azomures” Targu-Mures se deruleaza, incepand de luni seara pana la sfarsitul acestei saptamani, un adevarat referendum organizat de conducerea societatii, care vrea sa afle daca oamenii accepta sau nu inghetarea salariilor pentru o perioada de un an. Un raspuns negativ ar putea duce la inchiderea unitatii, vicepresedintele Consiliului de Administratie al societatii, Yetkin Erman, avertizand deja asupra acestui lucru. Liderii Sindicatului Alternativa 2002 din cadrul SC “Azomures” SA contesta, insa, actiunea organizata de patronat si au spus ca referendumul nu are nici valoare juridica si nici morala. De asemenea, angajatii sustin ca nu pot renunta la drepturile prevazute de lege cu atat mai mult cu cat nici un membru al “Alternativa 2002” nu a cerut ca sindicatul sa puna capat procesului prin care cere majorarea salariilor cu 9,5 la suta, asa cum prevede noul contract colectiv de munca pe ramura.
“Consideram ca actiunea conducerii combinatului nu are nici o valoare juridica si nici macar morala, tinand cont de faptul ca buletinele de vot sunt emise de conducerea societatii, iar rezultatul va fi dat in urma numararii optiunilor tot de catre conducerea firmei, fara ca sindicatele sa poata sa asiste atat la vot cat si la numarare”, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele sindicatului, Maria Dandarau. Ea a mai afirmat ca, desi nici un sindicalist nu a cerut inca oprirea procesului, pana la data de 11 iulie mai pot fi primite astfel de solicitari.
“Chiar daca un singur membru ne va cere sa continuam procesul noi avem datoria morala sa il reprezentam in instanta”, a mai declarat Maria Dandarau. Aceasta a spus ca asa cum patronii vor profit mai mare, angajatii vor sa le fie respectate drepturile. Saptamana trecuta, conducerea “Azomures” a trimis o scrisoare tuturor angajatilor in care preciza ca situatia economico-financiara a combinatului nu permite majorarea salariilor pentru urmatoarea perioada si ca marirea veniturilor cu 9,5 la suta este sinonima cu inchiderea societatii.

Chiria unei scoli, platita prin lucrari de intretinere la biserica

Primaria din comuna aradeana Socodor este nevoita sa efectueze lucrari de intretinere pentru Parohia ortodoxa, in locul chiriei pe care ar trebui sa o achite pentru imobilul in care functioneaza scoala. Potrivit celor spuse de primarul Ioan Jura, cladirea in care isi desfasoara activitatea unitatea de invatamant a apartinut, in trecut, Bisericii Ortodoxe si a fost retrocedata proprietarilor. Pentru ca nu exista in comuna alt spatiu in care cei 200 de elevi care studiaza in clasele I – VIII sa poata participa la ore, Consiliul Local, de comun acord cu cel Parohial au stabilit ca Primaria sa efectueze diferite lucrari in beneficiul parohiei. “In urmatorii cinci ani legea ne permite ca scoala sa functioneze in aceeasi cladire, insa trebuie sa achitam chirie. Consiliul Parohial a stabilit o chirie de 1.000 de lei pe metrul patrat, ceea ce ar insemna aproximativ 170 de milioane de lei pe an. Banii acestia nu ii avem in bugetul local, asa ca am stabilit sa efectuam diferite lucrari pentru biserica”, a mai spus Ion Jura.

Regele Cioaba cauta candidati pentru lotul de sah al rromilor

Regele rromilor, Florin Cioaba, a anuntat ca lucreaza alaturi de o echipa de colaboratori apropiati si la infiintarea lotului national de sah al acestei etnii. El a afirmat ca ideea i-a venit dupa ce participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la un congres international al rromilor, ce a avut loc la Belgrad, acolo unde, in toamna acestui an, va fi organizat si Campionatul European de Sah dedicat jucatorilor care fac parte din aceasta etnie. La aceasta intalnire, reprezentantii rromilor din Europa au adoptat doua hotarari prin care sprijina si incurajeaza organizarea celor doua competitii regionale.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă