13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFirma unui consilier judetean PD a blocat accesul pe o strada din...

Firma unui consilier judetean PD a blocat accesul pe o strada din Bistrita

Angajatii firmei unui consilier judetean din Bistrita-Nasaud au blocat accesul pe o strada din municipiul Bistrita, dupa ce au sapat un sant adanc de doi metri pe care au uitat sa-l mai acopere de doua luni.

Este vorba despre SC “Montana” SRL, care apartine democratului Liviu Rusu, presedintele organizatiei locale din Sangeorz-Bai a PD si, totodata, membru al CJ.
Primarul orasului, Vasile Moldovan, care este si presedintele organizatiei municipale a PD, a declarat ca patronul firmei si colegul sau de partid, Liviu Rusu, nu este vinovat pentru situatia creata, fiindca lucrarea a fost demarata de “Electrica”. Societatea de furnizare a energiei electrice a cerut acordul pentru schimbarea stalpilor de pe strada Nicolae Titulescu, insa Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National nu i-a permis acest lucru.
“Ei vroiau sa amplaseze stalpi clasici, dar fiind vorba despre o zona cu numeroase cladiri monument istoric, cei care raspund de patrimoniu le-au permis sa refaca in zona reteaua, insa amplasand un cablu subteran. Iluminatul va fi facut prin stalpi ornamentali care sa reconstituie, intr-un fel, atmosfera medievala. “Electrica” neavand bani, municipalitatea a preluat investitia in valoare de 4 miliarde lei si, cu aceasta ocazie vom reface si trotuarele in zona, inlocuindu-le cu pavaje”, a declarat Moldovan.
Ulterior, lucrarea a fost scoasa la licitatie, castigatoare iesind firma lui Rusu. Primarul a negat ca ar fi contribuit, intr-un fel sau altul, la acest lucru. “Eu nu am nici un amestec. Firma lui s-a prezentat la licitatie si a castigat. Au fost chiar trei licitatii si el a castigat-o pe a treia. In urma celorlalte doua, nu s-a adjudecat lucrare. Are termen de executie a lucrarilor de 6 luni si lucreaza”, a adaugat edilul.
Locuitorii din zona si proprietarii firmelor de acolo au declarat, insa, ca nu au observat nici o activitate depusa de angajatii “Montana”. Intrucat santul sapat de acestia este adanc si destul de larg, numarul clientilor s-a redus drastic, iar afacerile in zona stagheaza. Pe strada Nicolae Titulescu se afla majoritatea firmelor de pompe funebre din oras, patronii acestora fiind cei mai nemultumiti ca familiile celor decedati evita sa mai cumpere de la ei, motivand ca nu au cum sa transporte sicriele peste santul care blocheaza accesul in zona.
Cativa proprietari de autoturisme care au garaje in zona au reclamat si ei faptul ca sunt obligati sa circule cu taximetre fiindca nu si-au mai putut scoate masinile din garaje. “Initial, ne-au spus ca astupa santul in doua-trei zile, dar acum au trecut peste doua luni de atunci si nu ne mai putem lua masinile din curte”, a declarat unul dintre locatari.
Consilierul judetean Liviu Rusu nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia creata.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă