14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialFilialele PD din Timis si Bihor intra in febra alegerilor

Filialele PD din Timis si Bihor intra in febra alegerilor

Organizatiile locale ale PD din judetul Timis se afla in febra alegerilor pentru noii presedinti. Liderii democrati au stabilit si datele pentru alegerile din organizatia municipala a partidului din resedinta judetului, dar si pentru Biroul Permanent Judetean.
Pentru scaunul de presedinte al PD Timisoara si-a anuntat candida-tura pana acum consilierul local Horia Bacanu. Oricum, pana la data alegerilor, in 15 octombrie, mai este destul timp pentru alte candidaturi. Echipa pe care marseaza Bacanu si cu care este convins ca va castiga cursa ii include pe Mircea Leschian, actual purtator de cuvant al filialei PD, si Lelica Crisan, consilier local.
Pentru Biroul Judetean, sedinta de alegeri va avea loc in 22 octombrie. Si acolo este mai mult ca sigura candidatura actualului presedinte al filialei, viceprimarul Dorel Borza. Acesta si-a asigurat spatele impotriva unui presupus contracandidat, respectiv presedintele Consiliului Judetean, Constantin Ostaficiuc, care acum este vicepresedinte al filialei.
Inainte de congresul de alegeri la nivel national, ambii si-au anuntat candidaturile pentru postul de vicepresedinte la nivel national, dar, la scurt timp, au batut palma sa nu se mai contracandideze. In protocolul semnat acestia, se mentioneaza ca daca Borza il va sustine pe Ostaficiuc la Congresul national, acesta din urma nu il va mai “deranja” pe primul la alegerile judetene din toamna.
In caz ca protocolul nu se respecta si Ostaficiuc va da curs unor cereri venite din partid de a candida si el pentru presedintia democratilor din Timis, acesta ar putea fi exclus din partid. Surse din partid sustin ca intre cei doi s-a asternut pacea, presedintele CJ multumindu-se cu pozitia secunda.
Si in judetul Bihor, incepand cu 1 septembrie, demareaza alegerile in organizatiile interne. In premiera pentru filiala, acestea se vor face pe structura celor 600 de sectii de votare din judet. Presedintele filialei, Petru Filip, a afirmat ca cei care vor candida pentru functiile de presedinti sau vicepresedinti vor trebui sa devina si candidatii partidului la alegerile din 2008.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...
Ultima oră
Pe aceeași temă