30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFestivalului Vanatorii incepe in Bata

Festivalului Vanatorii incepe in Bata

– Evenimentul se afla la prima sa editie.

– Organizatorii vor sa readuca in actualitate vechile traditii ale acestui sport.

Prima editie din romania a "festivalului Vanatorii" vaavea loc, sambata, in comuna aradeana Bata, unde vor fi organizate mai multe concursuri pentru participanti. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Arad, Primaria comunei Bata, Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor, cu sprijinul Centrului Cultural Arad.
"Dorim ca Festivalul Vanatorii sa devina o manifestare traditionala pentru judetul Arad si intentionam ca in fiecare an sa alegem o alta locatie pentru desfasurarea acestui festival pentru a promova vantoarea in tot judetul", a declarat Adrian Tolea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad.

Potrivit organizatorilor, festivalul, aflat la prima editie, va fi "un loc in care traditia si obiceiurile legate de vanatoare sa fie redescoperite si promovate", dar si un loc de intalnire intre practicantii acestui sport. "Noi vrem sa transmitem mesajul vanatorilor fata de conceptul vanatorii, care nu este dorinta de a ucide cat mai multe animale, ci placerea de a iesi in natura si a intampina neprevazutul", a spus Ioan Micurescu, primarul comunei Bata.
In cadrul festivalului, vanatorii vor prezenta si traditii vanatoresti specifice. Pe parcursul zilei de sambata vor fi organizate diferite probe, cum ar fi cea de gatit la ceaun, de vanatoare virtuala sau tir cu pusca cu aer comprimat, concurs canin, proba la tarc la mistret, urmarire pe sange cu caini linieri si proba de scotocire si pontare, precum si Cupa Presei la tir sportiv. In pauzele dintre probe vor avea loc concursuri de imitatie a bocanitului de cerb si de povesti vanatoresti.
Sambata seara va avea loc festivitatea de premiere, care va fi precedata de un foc de tabara si un spectacol folcloric, precum si de Balul Vanatorilor.

Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă