Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Femeile si tinerii nu-si gasesc un loc de munca

Conform unor statistici intocmite de reprezentantii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Judeteana Constanta, pe data de 31 iulie a acestui an la nivelul judetului existau 12.176 de someri. Dintre acestia 3.592 primeau indemnizatiile de somaj ...

Share

Oana Manoila 0 comentarii

08.09.2005 - 00:00
Conform unor statistici intocmite de reprezentantii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Judeteana Constanta, pe data de 31 iulie a acestui an la nivelul judetului existau 12.176 de someri. Dintre acestia 3.592 primeau indemnizatiile de somaj iar 8.584 erau someri neindemnizati.

Majoritatea sunt femei, intr-un procent de 46,3%. Aproximativ 13% din someri sunt tineri cu varste pana in 25 de ani, care din cauza lipsei de experienta nu-si gasesc un loc de munca iar 31,3% sunt persoane de peste 45 de ani despre care angajatorii cred ca sunt mult prea in varsta pentru a desfasura o serie de activitati. In luna iulie a acestui an doar 896 de persoane au fost incadrate in munca cu ajutorul cursurilor de calificare si a burselor locurilor de munca organizate de AJOFM Constanta. Potrivit acelorasi statistici, la nivelul judetului Constanta rata somajului a inregistrat o scadere nesemnificativa. Astfel, la sfarsitul lunii iulie rata somajului la nivelul judetului era de 4,1%, cu 0,2% mai mica decat in luna anterioara a aceluiasi an si cu 0,5 procente mai scazuta decat in luna iulie a anului 2004.
Gradul de satisfacere a locurilor de munca vacante oferite de angajatori pentru somerii inregistrati in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca a fost in luna iulie a acestui an de 85,9%.

Doar 14 au reusit

Tot in luna iulie a acestui an 149 de persoane au beneficiat de consiliere, doar 14 dintre acestea fiind incadrate in munca. Alte 25 de persoane consiliate au fost cuprinse la cursurile de formare profesionala. In prezent agentia are in desfasurare patru cursuri de formare pentru meseriile de ingrijitori batrani la domiciliu, bucatar, lucrator in comert si confectioner-asamblator articole textile. Sumele totale alocate anul acesta pentru programe se ridica la valoarea de 560 de mii RON (5,6 miliarde lei vechi), din care s-au cheltuit pana in prezent peste 111 mii RON (1,1 miliarde lei vechi).

Militarii, consiliati in afaceri

La sfarsitul acestei luni se va incheia o masura activa a AJOFM Constanta - "Servicii de consiliere pentru inceperea si/sau dezvoltarea unei afaceri". In cadrul proiectului sunt asistate 33 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, rata de plasare la finalul masurii fiind de 10%. In cursul lunii trecute AJOFM Constanta a relansat procedura de selectie de oferte pentru aceasta masura destinata militarilor disponibilizati, in cadrul careia sunt consiliate 25 de persoane aflate in aceasta situatie.
In cursul lunii iulie sapte persoane au fost asistate pentru initierea unei afaceri. Dintre acestea cinci au reusit sa puna bazele unei activitati comerciale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...