19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFebra alegerilor "imbolnaveste" PSD Mures

Febra alegerilor “imbolnaveste” PSD Mures

Alegerile din organizatiile locale ale PSD din judetul Mures scot din nou la iveala adversitatea dintre doi lideri ai partidului, Pavel Todoran si fostul prefect Ovidiu Natea. Acesta din urma, care este liderul filialei, s-a declarat, ieri, total nemultumit de prestatia organizatiei municipale a partidului, condusa de Todoran.
Comitetul Executiv al PSD Mures a hotarat pe 2 septembrie, cu 21 de voturi “pentru”, ca alegerile interne in organizatiile teritoriale ale partidului sa se desfasoare in intervalul 15 septembrie – 01 noiembrie. In ceea ce priveste organizatiile orasenesti, singura care nu se va conforma acestei hotarari este cea din Reghin, unde alegerile au avut loc in aceasta primavara, odata cu alegerile de la nivelul organizatiei judetene.
Imediat, insa, dupa aprobarea acestei hotarari, in filiala PSD au reinceput luptele pentru putere, foarte multe voci contestand inclusiv componenta comisiei de supraveghere a alegerilor care este condusa de Cornel Briscaru, unul din oamenii de baza ai presedintelui organizatiei judetene, fostul prefect Ovidiu Natea. Surse din filiala sustin ca Natea a avut grija ca echipa lui Briscaru sa fie constituita din oamenii de incredere, astfel ca in urma alegerilor cei care l-au sustinut pana acum sa ramana pe posturi, astfel fiindu-i asigurata suprematia in fata celor care l-ar vrea la carma organizatiei judetene pe deputatul Pavel Todoran.
Concret, din comisia de supraveghere a alegerilor fac parte liderul organizatiei de tineret, Dragos Popa, Cristian Tuca, unul din apropiatii presedintelui filialei, si Angela Isaroiu.

Natea nu renunta la sefia PSD Mures

Alegerile din organizatiile teritoriale ar trebui sa transeze atat disputele dintre gruparile constituite ca urmare a divizarii puterii la varf prin aparitia aripilor Mitrea si Nastase dupa alegerea lui Mircea Geoana in fruntea PSD, dar si disputele din interiorul filialei muresene a partidului. Aceasta, cu atat mai mult cu cat Ovidiu Natea nu mai pare dispus sa renunte la sefia organizatiei judetene asa cum anunta acum cateva luni.
In schimb, Ioan Vasu, unul dintre cei mai bine cotati primari social-democrati din judet, sustine ca liderul filialei nu pleaca din fruntea PSD Mures pentru ca nu ii are acceptul lui Adrian Nastase in acest sens. “Daca i-ar da voie Nastase, ar pleca maine. Nu numai din functie, ci din partid, dar are anumite obligatii fata de acesta si ramane sa-l sprijine”, a afirmat primarul.

Todoran nu vrea sa-i cante in struna lui Natea

Organizatia din municipiul resedinta de judet a PSD a fost, in ultimii ani, una dintre cele mai greu de controlat din filiala, fiind condusa de deputatul Pavel Todoran, principalul opozant al lui Natea in interiorul partidului si mai ales in campaniile pentru functia de presedinte al organizatiei judetene. Din aceasta cauza, liderul organizatiei a incercat, in repetate randuri, sa-l inlature pe Todoran de la sefia PSD Targu-Mures, ultima tentativa in acest sens esuand in primavara, cand Natea a incercat sa-l oblige pe liderul organizatiei municipale sa organizeze alegeri, desi mandatul sau nu expira.
“Organizatia municipala trebuie sa devina o organizatie pe care sa te poti baza, lucru pe care nu il pot spune in prezent”, a declarat Natea. El a recunoscut, insa, ca ar vrea ca dupa alegerile din aceasta toamna PSD Targu-Mures sa aiba o alta conducere.
Pavel Todoran are, insa, alta parere. Astfel, acesta a spus ca organizatia pe care o conduce a facut progrese fata de momentul 2000, cand la carma ei se afla Lucian Savu. Liderul PSD Targu-Mures crede, insa, ca Ovidiu Natea critica organizatia deoarece este ranchiunos. “Sunt pareri subiective ale domnului Natea, legate probabil de ranchiuna pe care mi-o poarta pentru ca am avut curajul sa il infrunt in alegerile pentru presedintia organizatiei judetene”, a adaugat Todoran. Potrivit acestuia, exista si o explicatie si pentru decizia presedintelui filialei de a nu pleca din fruntea PSD Mures. “Faptul ca nu se mai retrage probabil e legat de anumite interese pe care le are si de dorinta de a instaura in fruntea PSD Targu-Mures o echipa mai docila”, a mai declarat Todoran.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă