12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFavoritul prefectului Covaciu, ales presedinte al TNL Alba

Favoritul prefectului Covaciu, ales presedinte al TNL Alba

Favoritul prefectului Cosmin Covaciu a castigat functia de presedinte a organizatiei de tineret a PNL Alba. Cosmin Sularia, directorul unui ziar local din Alba Iulia, a obtinut 104 voturi in cadrul conferintei de alegeri, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute. Principalul contracandidat al acestuia, Dan Bratianu, a adunat 31 de voturi, in timp ce al treilea candidat la postul de presedinte al organizatiei, Alexandru Cristorian, care si-a anuntat candidatura in ultimul moment, a adunat doar 6 voturi.
Alegerile nu au fost lipsite de momente tensionate, motiv pentru care organizatorii conferintei s-au ferit sa o faca publica, atat inainte, cat si dupa desfasurarea acesteia. Si asta, pentru ca fostul presedinte al tinerilor liberali din judet, prefectul Cosmin Covaciu, a tinut foarte mult sa-si impuna omul la conducerea organizatiei. Surse din PNL vorbesc despre o veritabila campanie sustinuta de Covaciu, atat inainte, cat si in timpul desfasurarii conferintei de alegeri.
Delegatii au fost convinsi sa-l voteze pe Sularia, chiar daca unii dintre liderii organizatiei, prezenti la sedinta, au exprimat indoieli cu privire la candidatura acestuia. Presedintele PNL Alba Iulia, Gabriel Plesa, a spus ca are impresia ca ceea ce urmeaza sa se aleaga este mai degraba o “gasca” si nu o echipa, in timp ce Dan Simedru, vicepresedintele Consiliului Judetean, a vorbit despre “rusinea de la nivel national”, respectiv de la alegerile pentru biroul permanent national al TNL, unde Cosmin Sularia s-a clasat pe ultimul loc.
Tensiunea in care s-a desfasurat scrutinul a culminat prin schimbarea, in ultimul moment, a comisiei de numarare a voturilor, functia de presedinte al acesteia fiind preluata de Atilla Ladislau, liderul Organizatiei de studenti a PNL Cluj.
Tensiunile din organizatia de tineret a PNL Alba amintesc de cele existente in randul organizatiei similare din PSD, unde exista, de asemenea, o disputa pentru functia de presedinte.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă