13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialFalimentul "Paneuro Leasing" lasa politistii mureseni fara scutere

Falimentul “Paneuro Leasing” lasa politistii mureseni fara scutere

Politistii mureseni pleaca de multe ori in misiuni cu masinile personale. Si asta, pentru ca parcul auto al Inspectoratului Judetean de Politie nu este dotat corespunzator. Potrivit comandantului institutiei, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea, cele 131 de masini aflate in dotare reprezinta doar 33 la suta din necesar. Mai mult, o parte importanta din autoturisme se afla intr-un inalt grad de uzura, atat din cauza vechimii, cat si a folosirii continue.
“Parcul auto este foarte invechit. Spre exemplu, masinile Aro consuma atat de mult ca nici nu merita sa le mai reparam”, a spus Cabulea. El a mai afirmat ca la nivel de tara anul acesta vor mai fi achizitionate 1.500 de autoturisme Dacia Logan, insa nu stie cate vor reveni judetului Mures.
Seful IPJ a mai declarat ca a inaintat o solicitare Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica din judet privind alocarea a 12-14 autoturisme, insa, desi de la momentul inaintarii solicitarii si pana acum au trecut doua luni nu a primit inca nici un raspuns.
Mai mult, Cabulea a anuntat ca si proiectul privind dotarea angajatilor institutiei cu scutere a cazut. Astfel, cele 10 scutere Piaggio donate in 8 august 2003 politistilor mureseni de firma falimentara a miliardarului Zoltan Proszer, “Paneuro Leasing”, au fost date inapoi, fiind vorba de un imprumut de folosinta si nu de o donatie propriu-zisa.
Desi nu au masini, angajatii IPJ stau bine la capitolul biciclete, unde, potrivit sefului institutiei, ar mai trebui dotati doar politistii de proximitate, dupa ce politistii din mediul rural au primit astfel de mijloace de locomotie.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă