Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Expozitia T&G Negrescu si Margento

La U-Art Gallery, a avut loc vernisajul expozitiei de pictura a doi tineri si talentati pictori basarabeni, fratii Timotei si Grigore Negrescu. Artisti profesionisti, cu un frumos palmares in Romania si in strainatate, cei doi pictori expun o ...

Share

Adina Stefan 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
La U-Art Gallery, a avut loc vernisajul expozitiei de pictura a doi tineri si talentati pictori basarabeni, fratii Timotei si Grigore Negrescu. Artisti profesionisti, cu un frumos palmares in Romania si in strainatate, cei doi pictori expun o selectie armonioasa de lucrari care se potenteaza reciproc, prin abordari stilistice si cromatice variate, talentul, expresivitatea si sinceritatea demersului creator fiind numitorul comun al ambilor artisti. In timp ce Timotei abordeaza o tematica florala, naturi statice si peisaje, in acuarela si intr-o cromatica evanescenta, lumina fiindu-i condei, Grigore lucreaza in ulei, unele compozitii de mari dimensiuni fiind optiuni nonfigurative, puternice, moderne. Maestrul Petru Achitenie, care l-a avut student pe Grigore Negrescu, a rostit frumoase cuvinte apreciative la adresa celor doi pictori frati. Ca si poetul Chris Tanasescu, prietenul lor de suflet, la randu-i un tanar creator original, care, impreuna cu cei doi pictori, experimenteaza sinergii eliberatoare in planul trairilor artistice. Initiator al proiectului "Margento", prin care creatiile poetice, plastice si muzicale comunica intre ele printr-o osmoza subtila, Chris Tanasescu pregateste un volum de poezii nonconformist, in care textele sale se vor impleti cu picturile lui Grigore Negrescu, reproduse in conditii grafice de exceptie. Versurile lui Chris acompaniaza, in expozitie, lucrarile celor doi pictori, "traducandu-le" sugestiv, in arta cuvintelor. Specializata in evenimente artistice, de o frumusete aparte, mereu surprinzatoare prin prospetimea lor, Galeria U-Art asteapta vizitatorii in B-dul Iancu de Hunedoara nr. 8, in sala cu un nume incitant "On Top of Bucharest", referire nu doar la cel de-al saptelea etaj, la care este situata.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...