16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialExplozie de preturi pe piata imobiliara din Petrosani

Explozie de preturi pe piata imobiliara din Petrosani

Preturile de pe piata imobiliara din Petrosani – cel mai mare oras din Valea Jiului – au explodat in ultima perioada, atat la apartamente, cat si la spatiile comerciale. Reprezentantii agentiilor imobiliare sustin ca aceste cresteri au la baza si faptul ca iarna ofertele de vanzare sunt mai putine, insa tendinta preturilor este clar in crestere si pentru ca se intorc acasa cei care lucreaza in strainatate si investesc in dome-niul imobiliar.
Daca in 1997, dupa disponibilizarile masive din minerit, se puteau cumpara scari intregi de bloc, din imobile degradate de obicei, iar contractul unui apartament din Cartierul Aeroport era tranzactionat chiar si contra unei lazi de bere, acum preturile au explodat. Reprezentantii agentiilor imobiliare au mentionat ca o garsoniera situata in zona centrala a orasului se poate cumpara cu 300-400 de milioane de lei sau chiar mai mult, in functie de dotari.
Apartamentele cu doua camere din zonele bune ale Petrosaniului nu pot fi achizitionate cu mai putin de 500 de milioane de lei, dar cele mai multe “sar” de pretul de 600 de milioane de lei. La trei camere, suma pe care clientul trebuie sa o scoata din buzunar ajunge la 800 de milioane de lei si chiar mai mult, iar un aparatment cu 4 camere poate trece de un miliard de lei.
Preturile difera in functie de zona, dotari sau amenajari interioare, iar la mare cautare sunt, asa cum este firesc, locuintele situate in zone cat de cat centrale si racordate la gaz metan. Sorina Mateevici, reprezentantul unei agentii imobiliare din oras, a declarat ca “se men-tin tendintele de crestere a pre-turilor. Iarna se si stopeaza vanzarea apartamentelor, ofertele sunt mai putine si, automat, preturile cresc”. Ea a adaugat ca majorarea preturilor “este normala”.
La mare cautare in aceasta perioada sunt spatiile comerciale, atat pentru cumparare, cat si pentru inchiriere. De regula acestea sunt amenajate la parterul blocurilor, dar sunt foarte putine cele disponibile. Sorina Mateevici a mai spus ca preturile pentru cumparare ajung lejer la 700-800 de milioane de lei, insa sunt putine oferte.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă