15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialEroziunea lasa plajele pustii

Eroziunea lasa plajele pustii

Plajele din statiunile constantene vor fi “ocupate”, in acest sezon estival, de 208 agenti economici. Directia Apelor Dobrogea-Litoral a incheiat semnarea contractelor de “asigurare a folosirii potentialului turistic si de agrement al plajei”.
Pana acum au fost ridicate de la sediul DADL aproape jumatate dintre aceste contracte. Restul agentilor economici mai au timp pana la sfarsitul saptamanii sa intre in posesia contractelor.
In total, pentru acest sezon au fost contractati 800.000 mp de plaja, cu 10% mai mult fata de anul trecut. Exista, ca si in sezoanele anterioare, suprafete care nu au interesat nici un agent economic, fie pentru ca au un potential turistic scazut, fie pentru ca sunt afectate de eroziune. Acestea sunt situate in Cap Aurora, 2 Mai, Mangalia, Venus, pe cordonul Eforie Nord-Sud, Jupiter, zona Parc din Mamaia.

Amenzi si rezilieri

Toti agentii economici care au semnat contracte cu DADL au obligatia de a obtine toate avizele si autorizatiile necesare desfasurarii activitatilor prevazute in contracte, ceea ce va reprezenta o garantie ca turistii vor beneficia de servicii la un standard minim de calitate. DADL atrage atentia ca “este indreptatita sa sanctioneze material societatile care nu vor sa respecte conditiile de deplina legalitate” si anunta ca aceste aspecte constituie clauze de reziliere a contractelor.
Turistii nemultumiti de conditiile asigurate de agentii economici pe plajele contractate pot sesiza DADL, la sediul de pe strada Mircea cel Batran nr. 127 sau la numarul de telefon 673.024.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă