Elevii din Republica Moldova, cei mai buni

Concursul International de Limba si Literatura Romana "Mihai Eminescu", care s-a desfasurat timp de trei zile in municipiul Constanta, si-a desemnat castigatorii. Premiile pentru cei mai merituosi participanti au fost acordate ieri, in aula ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Concursul International de Limba si Literatura Romana "Mihai Eminescu", care s-a desfasurat timp de trei zile in municipiul Constanta, si-a desemnat castigatorii. Premiile pentru cei mai merituosi participanti au fost acordate ieri, in aula Bibliotecii Judetene Constanta, de catre membrii Comisiei Centrale de evaluare.
Premiul I a fost obtinut de Alexandru Cartaleanu, din Republica Moldova. Premiile doi si trei au fost obtinute de elevi din Romania, Laura Cernat, respectiv Luigi Vasile Bambulea. Organizatorii au acordat si mentiuni, fiind laureati elevi din Romania si Republica Moldova, dar si din Austria si Serbia, care studiaza in Constanta. Unul dintre ei este Tiberiu Boldas, elev la Grupul Scolar "Emil Palade".
Constantenii au obtinut si unul dintre cele 8 premii speciale acordate de organizatori, prin Pavel Balan, din Republica Moldova, elev in clasa a VII-a la Scoala nr. 21 "I.L. Caragiale". Acesta a declarat ca studiaza in Constanta de 8 ani, deoarece invatamantul din Republica Moldova nu se ridica la performantele celui romanesc. Celelalte premii speciale au fost obtinute de copii din Turcia, Republica Moldova, Germania, Serbia si Romania. Organizatorii au mai acordat premii pentru promovarea valorilor culturale in Spania, dar si pentru pentru transpunerea pe muzica a unei poezii romanesti, pentru capacitatea de convingere a publicului, pentru debut in valorificarea traditiilor folclorice sau pentru originalitate si expresivitate in exprimare. Inspectorul general Mihaela Got, reprezentantul Ministerului Educatiei si Cercetarii, a declarat ca, prin concursul international "Mihai Eminescu", elevii au avut posibilitatea sa dobandeasca o experienta unica si sa cunoasca lucruri care tin atat de trecutul si traditia acestor locuri, cat si de modernitatea si deschiderea spre Europa a Constantei. De asemenea, reprezentantul MEC spune ca nivelul de pregatire a candidatilor este mult mai bun fata de editiile anterioare.

Citește totul despre:

Comentarii