Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii din Arad au constituit Consiliul Local al Tinerilor

Tinerii aradeni au constituit, in urma alegerilor desfasurate la nivelul claselor IX-XI in liceele si grupurile scolare din municipiu, Consiliul Local al Tinerilor (CLT). Noua structura, organizata dupa modelul Consiliului Local, are in ...

Share

Florin Tomuta 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Tinerii aradeni au constituit, in urma alegerilor desfasurate la nivelul claselor IX-XI in liceele si grupurile scolare din municipiu, Consiliul Local al Tinerilor (CLT). Noua structura, organizata dupa modelul Consiliului Local, are in componenta 37 de consilieri, alesi in urma unui proces electoral, in cadrul caruia toti elevii din oras, corespunzand unei categorii determinate de varsta, si-au exprimat votul.
Dupa ceremonia de investire oficiala, CLT va alege un primar si un viceprimar din randul alesilor, al caror mandat a fost validat, inainte de vot, fiecare candidat urmand sa-si prezinte programul. Pe listele electorale au fost inscrisi 9.300 de electori, din care 6.570 s-au prezentat la urne (procentaj de peste 70 la suta). Implicarea tinerilor in actul democratic al conducerii locale reprezinta o actiune care face parte dintr-un amplu proiect international, intitulat "Youth Palliament Project" (YPP), desasurat la initiativa Asociatiei Romane de Dezbateri Oratorice si Retorica (ARDOR).
In Arad, in derularea proiectului s-au implicat si Consiliul Local, Primaria, Inspectoratul Scolar Judetean si institutiile de invatamant din municipiu, cu asistenta tehnica din partea "PALTIN" Romania.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...