7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialDumitru Rascolean, acuzat de "jonglerii" cu bani publici

Dumitru Rascolean, acuzat de “jonglerii” cu bani publici

Viceprimarul orasului hunedorean Petrila, Dumitru Rascolean, care ocupa, totodata, si functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD, este acuzat ca foloseste masina institutiei si benzina aferenta in scopuri personale. Mai mult, despre acesta s-a spus ca dicteaza stirile care trebuie sa apara apoi in presa unei ziariste locale, cu care ar purta discutii ore in sir in masina si chiar in apartamentul unde locuieste acesta. Acuzele i-au fost aduse lui Rascolean in plina sedinta de Consiliu Local chiar de fostul sofer al acestuia.
Sedinta CL Petrila s-a transformat, joi dupa – amiaza, intr-o adevarata scena de lupta, cand Petru Timofte, fostul sofer de serviciu al viceprimarului PSD Dumitru Rascolean, a luat cuvantul. Tanarul le-a spus consilierilor ca nu a avut niciodata vreo absenta nemotivata sau vreo abatere si totusi a fost concediat de pe acest post si numit in fucntia de paznic, cu un salariu net inferior.
Fostul conducator auto a adaugat ca a fost obligat sa-si semneze demisia de catre vicepirmar din cauza ca “stiam prea multe”. “Ma dadea jos din masina in mijlocul Petrosaniului, imi lua cheile si imi spunea “esti liber”. Imi lua masina si pleca in interes personal. A consumat 35 de litri de benzina in noaptea de Inviere. Dar mie imi taia din kilometrii parcursi in realitate si ma jignea”, a afirmat Petru Timofte.
Mai mult, tanarul a dezvaluit relatiile lui Rascolean cu o ziarista din presa locala, cu care ar fi stat ore in sir in masina pentru a-i dicta ce sa scrie in ziar sau cand ar fi vizitat-o acasa. “Il asteptam 2 – 3 ore in fata la Parcul Copiilor din Petrila cand el se ducea la doamna ziarista acasa pentru a discuta probabil probleme de presa”, a mai spus fostul sofer. Tanarul, care a fost angajat timp ce 5 ani pe postul de conducator auto, a cerut doar sa i se dea in scris motivele pentru care a fost schimbat si sa fie retrecut pe functia respectiva.
In replica, viceprimarul Rascolean i-a adus aminte fostului sofer ca el a scris cererea de schimbare din functie, desi Timofte sustine ca a fost amenintat si obligat sa isi ceara schimbarea de pe post. “Intotdeauna l-am considerat ca pe copilul meu si l-am protejat. Acum se comporta cu totul si cu totul copilaresc. Vorbele sale nu sunt acoperite si stie asta, iar declaratiile neacoperite pot sa-i fie defavorabile. Vreau sa-i spun ca motivatia schimbarii o are in buzunar si stie asta foarte bine”, a afirmat Rascolean.
Edilul si-a exprimat convingerea ca tanarul a fost pus de un dusman de al sau din Consiliul Local cu scopul de a-l discredita. Oricum, discursul fostului sofer a strarnit interes in randul alesilor.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă