Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Drogurile au invadat Constanta

Agentia Nationala Antidrog, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta, impreuna cu Organizatia "Salvati Copiii", au lansat ieri o campanie de prevenire a consumului de droguri intitulata "Marea: singura noastra dependenta". ...

Share

Florin Cical 0 comentarii

26.07.2005 - 00:00
Agentia Nationala Antidrog, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta, impreuna cu Organizatia "Salvati Copiii", au lansat ieri o campanie de prevenire a consumului de droguri intitulata "Marea: singura noastra dependenta". Tinta acestui proiect o reprezinta litoralul romanesc si se va derula in statiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun, Jupiter, Saturn, Mangalia si Vama Veche. Campania de vara face parte dintr-un program desfasurat de Organizatia "Salvati Copiii" si finantat de Fondul Global de combatere a HIV/SIDA, tuberculozei si malariei prin Ministerul Sanatatii. Scopul principal al campaniei consta in informarea tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani cu privire la mijloacele de prevenire a consumului de droguri si asupra efectelor dramatice pe care le produce acesta asupra sanatatii si dezvoltarii psiho-sociale. Astfel, un numar de 60 de voluntari, pregatiti de expertii belgieni Maya van Zelst si Hanne Eeckhout, care au participat si la programele derulate in Spania, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Belgia si Grecia, vor sustine derularea intregii campanii.

Probleme la urgenta

Cadrele medicale ale Spitalului Clinic de Urgenta Constanta au declarat ca in ultima luna s-a inregistrat o crestere foarte mare a numarului de adolescenti care ajung in institutia sanitara in coma alcoolica si de etimologie necunoscuta. Mariana Bardasi, directorul adjunct al Spitalului Judetean Constanta, a declarat ca au fost achizitionate teste pentru identificarea eventualelor tipuri de droguri. Din pacate, ele s-au dovedit a fi insuficiente, urmand a fi achizitionate prin programul national inca o serie de teste. Directorul adjunct al spitalului a mentionat ca utilitatea acestor teste este foarte mare avand in vedere rapiditatea cu care se obtine diagnosticul ce poate face in unele cazuri diferenta intre viata si moarte.

Situatie alarmanta

Conform rezultatelor studiului national privind consumul de tutun, alcool si droguri ilicite efectuat de "The European School Survey Project on Alcohol and other Drugs" (ESPAD 2003) in randul adolescentilor care frecventeaza liceul, consumul de marijuana este de 3% (dublu fata de anul 1999), consumul de amfetamine a crescut cu 85%, iar cel de ecstasy s-a triplat. Potrivit "Evaluarii Rapide de Situatie" a Agentiei Nationale Antidrog (2003), numarul consumatorilor de heroina injectabila in Capitala este de aproape 24.000 de persoane, ceea ce reprezinta 1% din totalul populatiei orasului. 15% din persoanele care au beneficiat de servicii de specialitate si sunt dependente de heroina injectabila sunt infectate cu virusul hepatitei B sau C.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...