7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDrept la replica

Drept la replica

In urma articolului intitulat “PD trage sforile pentru a prelua Prefectura”, publicat in editia de Dobrogea a ziarului “Romania libera” din data de 3 iunie 2005, va solicitam sa publicati urmatorul drept la replica:

“Referitor la afirmatiile potrivit carora "La Constanta reprezentantii celor doua partide partenere, PNL si PD, se acuza reciproc de imposibilitatea de a purta un dialog la nivelul localitatilor din teritoriu, dar si la nivel judetean, acolo unde se iau deciziile cu privire la impartirea, in baza algoritmului, a functiilor de conducere la deconcentrate sau la institutiile aflate in subordinea directa a diferitelor agentii locale", precizez ca aceste afirmatii au un caracter tendentios si nefondat, deoarece nu prezinta situatia reala din interiorul Aliantei D.A. Totodata, semnatarul materialului a omis in mod intentionat sa prezinte ultimele declaratii ale celor doi lideri, din care reiesea clar ca atmosfera dintre cele doua partide nu este nici pe departe conforma cu situatia prezentata in cotidianul Romania libera. In plus, relatia dintre mine, ca subprefect, si Danut Culetu, ca prefect al judetului Constanta, este o relatie bazata pe respect si pe colaborare permanenta pentru rezolvarea problemelor de la nivelul institutiei pe care o reprezentam.
Referitor la afirmatiile potrivit carora mi-am creat un scop din indepartarea din functie a actualului secretar general al Prefecturii, Claudiu Palaz, solicit imperativ autorului articolului sa prezinte dovezi concrete care sa sprijine acuzatiile vehiculate. Afirmatiile semnatarilor articolului aduc atingeri grave integritatii persoanei mele si activitatii pe care o desfasor in functia pe care o detin. Pentru a demonstra, pe puncte, eroarea de informatie si pentru a trage un semnal de alarma asupra intentiei defaimatoare de neiertat, precizez ca, prin Ordinul ministrului Administratiei si Internelor nr. 11/3582 din 12.05.2005, in conformitate cu OUG 63/2003 si Sedinta nr. 425/02.03.2004, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, ramasa definitiva si irevocabila prin Decizia 147/2005 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, "Incepand cu data de 16.06.2005, domnul Palaz Iorga Claudiu se elibereaza din functia de secretar general al Prefecturii judetului Constanta". In aceeasi data, prin Ordinul ministrului Administratiei si Internelor nr. 11/3581 si Sentinta civila nr. 425/02.03.2004, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, s-a dispus reintegrarea mea in functia de secretar general al prefecturii Judetului Constanta, ramasa definitiva si irevocabila prin Decizia nr. 147/14.01.205 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ordinul prevede la art. 1 ca "incepand cu data de 16.06.2005, domnul Nicolaescu Adrian Viorel se reintegreaza in functia de secretar general al Prefecturii judetului Constanta, cu obligatia respectarii prevederilor art. 94, 98 (3) si 112 din Legea nr. 161/2003".
Autorul articolului face o confuzie vadita, transferand o problema strict juridica in una politica si incitand la nerespectarea legii. In acelasi timp, manifesta rea-vointa prin situatia de echivoc in care plaseaza legalitatea acestor proceduri, examinata si confirmata de instanta judecatoreasca competenta.
Mentionez ca, potrivit prevederilor legale, am dreptul sa optez pentru una dintre cele doua functii (respectiv subprefect si secretar general al prefecturii) pana in momentul in care intervine situatia de incompatibilitate, adica 16 iunie 2005.
Dezinformarile si jignirile vizavi de pregatirea mea profesionala indreptate in mod echivoc si nejustificat inspre capacitatea mea profesionala si morala, cu repercusiuni directionate catre pozitia mea publica, probeaza un act grav de rea-vointa si calomnie.
Pentru aceste considerente, aceasta actiune reprezinta raspunsul meu ferm la incercarea ofensiva a autorului articolului de a manipula opinia publica din practica dezinformarii si a calomniei. Am convingerea ca prin publicarea acestui drept la replica opinia publica va fi informata corect cu privire la acest act de defaimare oneros si nelegitim.

Precizare

Editia de Dobrogea a cotidianului “Romania libera” a relatat cu obiectivitate tot ce s-a intamplat pe scena politica constanteana. Relatia tensionata dintre PD si PNL a fost confirmata de reprezentanti ai conducerii din ambele formatiuni politice. Dovezile despre care domnul subprefect face vorbire exista si vor ajunge atat la domnia sa, cat si la opinia publica.
Adrian Nicolaescu, subprefect al judetului Constanta

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă